СЕМІНАР-НАРАДА ЗАВІДУВАЧІВ БІБЛІОТЕК ВСП НУБІП УКРАЇНИ

19 травня 2021 року

 

119 травня 2021 року, з ініціативи наукової бібліотеки НУБіП України, відбувся семінар-нарада для директорів та завідувачів бібліотек відокремлених структурних підрозділів університету. 

2

Семінар проходив в режимі онлайн на платформі CISCO WEBEX . Керівником та модератором семінару-наради була директорка Наукової бібліотеки університету Тетяна Кіщак.

3

На початку роботи учасників семінару привітав Віктор Шевчук - начальник навчального відділу НУБіП України, підкресливши у своєму вітальному слові важливу роль бібліотек у забезпеченні здобувачів освіти та викладачів не лише друкованими документами, а й електронними виданнями, наданні сучасної інформаційної підтримки, особливо, в умовах змішаної форми навчання.

Цікавими, змістовними та актуальними були доповіді колег.

Завідувачка бібліотеки Ніжинського агротехнічного інституту Наталія Гордіна презентувала 125-літню історію бібліотеки та плідну співпрацю з іншими бібліотеками та волонтерськими організаціями міста.

Ірина Скальницька, провідна бібліотекарка Ніжинського фахового коледжу, поділилась досвідом формування інформаційного середовища бібліотеки в контексті сучасних потреб студентів та науковців, відзначила також позитивні моменти в пропагуванні бібліотечних ресурсів у соціальних мережах.

Завідувачка бібліотечно-інформаційного центру Рівненського фахового коледжу Людмила Бурячинська у своїй доповіді на тему: «Бібліотечно-інформаційний центр коледжу – простір для навчання та творчості студентів» акцентувала увагу на інформаційних ресурсах бібліотеки. А також презентувала змістовне та насичене подіями та культурно-просвітницькими заходами життя книгозбірні.

Актуальною була доповідь Тетяни Кіщак «Сьогодення та майбутнє бібліотек в умовах пандемії COVID-19 (за оглядом міжнародних публікацій)», в якій відзначалось, що бібліотеки закладів освіти за час всесвітньої пандемії зазнали значних змін в організації роботи та зосередились на наданні онлайн послуг.

4

Тішить, що такі семінари будуть щоквартальними та матимуть за мету надавати методичну та інформаційно-консультаційну підтримку бібліотекам ВСП НУБіП України, адже обмін досвідом, обговорення нагальних потреб завжди є корисним для кращої організації власної роботи, для підвищення самоосвіти і застосування досвіду колег в організації роботи бібліотеки.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідувачка бібліотеки
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook