Співробітники кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька взяли участь у конференції «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність»

18 травня 2021, 19:29

Співробітники кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька 18 травня 2021 року взяли участь у роботі 9-ї науково-практичної конференції «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність». На даному заході доповідали науковці, представники Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету харчових технологій, компанії ТОВ «АККО Інтернешнл», Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко», а також спеціалісти, керівники та представники підприємств, які займаються виробництвом дитячого харчування. Всього до заходу долучилось понад 120 учасників.

Обговорювали питання стандартизації в галузі харчування, якості і безпечності харчових продуктів для дитячого харчування, склад та організацію харчування дітей різних вікових груп: до 6 міс, до 1 р., 1-3-х років, у ДНЗ, дітей шкільного віку та підлітків, потреба спеціальних дієтичних продуктів хворим дітям. Провели порівняння вітчизняного та європейського законодавства в харчовій галузі, піднімалось питання зайвої ваги у населення.
Доктор ветеринарних наук, професор кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька Якубчак Ольга Миколаївна під час доповіді наголосила про важливість дотримання вимог належної якості та безпечності як до дитячого, так і до харчування загалом, висвітлила питання системи обігу харчових продуктів, важливість дотримання принципу «від лану до столу», оцінки ризиків та всебічної комунікації з цього питання. Показала зміни до законодавства ЄС з метою його поліпшення.

асистент кафедри, кандидат ветеринарних наук Юлія Гриб
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook