В очікуванні повернення студентів у навчальні аудиторії та гуртожитки

17 травня 2021, 9:36

В управлінні виховною роботою у студентській академічній групі значна роль належить наставнику. Хто такий наставник і які функції він виконує? Якщо узагальнити всі відповіді, то серед основних завдань наставника є надання допомоги студентам у формуванні студентського колективу академічної групи, проведення індивідуальної та групової виховної роботи; встановлення зв'язків з батьками студентів, з'ясування проблем студентів та надання їм допомоги; здійснення педагогічного контролю за навчальним процесом; відповідальність за дотриманням студентами моральних, етичних норм поведінки, статуту і внутрішнього розпорядку Університету. В особі наставника повинні поєднуватись професіоналізм та високі моральні якості.

Так, 14 травня 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри ветеринарної гігієни імені проф.А.К.Скороходька доценти В.М.Михальська, Т.В.Таран, В.М.Поляковський, В.В.Соломон, М.А.Галабурда та асистент В.Є.Юстинюк стали учасниками науково-методичного семінару для наставників академічних груп Університету. Захід відбувався в онлайн-режимі. Метою даного заходу було покращення діяльності інституту наставників академічних груп, посилення теоретичної і методичної педагогічної підготовки суб’єктів виховної роботи, зростання рівня їх психолого-педагогічної майстерності.

У вступному слові ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко зупинився на основних питаннях: розміщення студентів в гуртожитках у зв’язку з початком навчального процесу в очному режимі, дотримання правил проживання в гуртожитках, дотримання карантинних заходів, реєстрація на ЄВІ з іноземної мови, акцентував увагу на важливості індивідуальної роботи кураторів академічних груп на підвищення ефективності навчання та залученості студентів до виховних заходів, підготовки до 123-ї річниці Університету.
Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша розкрив суть концепції людиноцентризму в поетапній реалізації завдань освіти, важливість виховання особистості майбутнього фахівця та наголосив на основних аспектах Програми виховання студента «Фахівець. Громадянин. Патріот», стратегії національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2020-2025 рр.

Особливості організації виховної роботи наставників із студентами НУБіП України в умовах пандемії Covid 19 висвітив директор Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку НУБіП України Геннадій Ржевський.

В.о. декана гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька ознайомила наставників із змістом, формами і методами виховної роботи гуманітарно-педагогічного факультету, проінформувала наставників академічних груп Університету про особливості реалізації на гуманітарно-педагогічному факультетів програми виховання студента «Фахівець. Громадянин. Патріот».

Доцент Ірина Мартинюк ознайомила наставників із сучасними методиками розвитку згуртованості студентів.

Доцент Людмила Омельченко ознайомила слухачів із особливостями міжособистісної взаємодії студентів та організацію виховної роботи, орієнтованої на запобігання проявів булінгу в студентських групах.
Доцент кафедри педагогіки Леся Маценко привернула увагу наставників студентських груп до проблеми тютюнопаління, надала інформацію про наслідки тютюнопаління, а також вказала 15 кроків як позбутися цієї шкідливої звички.

 

Марія Галабурда, доцент кафедри
ветеринарної гігієни ім. професора А.К.Скороходька

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook