Ніжинський агротехнічний інститут: аграріїв весна годує!

14 травня 2021 року
     Як завжди для аграріїв весна – гаряча пора. Не став винятком і 2021 рік. Наразі на полях навчально-науково-виробничого підрозділу Ніжинського агротехнічного інституту в самому розпалі весняно-польові роботи, завершується посів соняшнику на площі 320 га. Напередодні були внесені мінеральні добрива із розрахунку 350 кг/га та здійснено передпосівну підготовку ґрунту чеським компактоматом фірми Farmet. В планах необхідно посіяти 140 га кукурудзи на зерно та 40 га кукурудзи на силос. Посів здійснюється 8-рядною американською сівалкою KINZE.

     Паралельно проводяться роботи із захисту посівів. Завершено друге підживлення озимої пшениці на площі 180 га та проведено її обробіток гербіцидами проти хвороб і шкідників.
     Для успішного проведення весняно-польових робіт увесь комплекс робіт здійснюється сільськогосподарською технікою інституту із залученням наших студентів, які в цей час проходять виробничу практику. Кращі з них працюють на відповідних посадах ННВП. Підрозділ повністю забезпечений насінням, мінеральними добривами, засобами захисту рослин та пально-мастильними матеріалами.

     Навчально-науково-виробничий підрозділ НАТІ є основною практичною базою для підготовки бакалаврів з агрономії та агроінженерії, де вони знайомляться з технологіями вирощування зернових, технічних і кормових культур та їх післязбиральним обробітком. Завдяки виробничим потужностям і технічній оснащеності майбутні аграрії мають змогу практично досліджувати показники pH ґрунтів і вміст в них NPK, стан зимівлі озимих, обстежувати фітосанітарний стан полів, оцінювати посівні якості насіння та вивчати технології обробітку ґрунту. Окрім того, вони в реальних умовах проводять щоденне технічне обслуговування техніки, набувають практичного досвіду підготовки машинно-тракторних агрегатів на глибину обробітку та установки сівалки на норму висіву насіння, а розкидачів мінеральних добрив на норму внесення.

     За рахунок взаємодії освітньої та виробничої сфер студенти успішно поєднують теоретичне навчання з набуттям практичних навичок на робочих місцях у лабораторіях ННВП, що значно сприяє підвищенню рівня підготовки та фаховому зростанню майбутніх аграріїв.


Андрій Івановський,
заступник директора з навчально-науково-виробничих питань
та інноваційно-господарської діяльності Ніжинського агротехнічного інституту

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook