Практична складова військового навчання

11 травня 2021 року
     Як і Збройні сили України, кафедра військової підготовки працює в повному режимі завантаження щодо підготовки фахівців для Збройних сил України.

     Після завершення дистанційної складової другого семестру, студенти кафедри військової підготовки першого року навчання приступили до практичної частини шляхом проведення тижневого збору на базі військовій кафедрі Університету.
     Традиційно навчальний збір розпочався з загального шикування особового складу та підняття Державного прапору України.

     Під час загального шикування, завідувач кафедри військової підготовки полковник Анатолій Есаулов визначив завдання на тижневий збір, насамперед щодо суворого дотримання заходів безпеки, особистої та суспільної гігієни, заходів щодо попередження на захворювання коронавірусом COVID-19 та на набуття практичних знань і навичок з військових дисциплін.
     Для проведення занять в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 було визначено безпечні відстані під час шикування та занять, дотримання особистої та суспільної гігієни, проведення дезінфекції, обладнані класи на свіжому повітрі.

     Навчання мають практичну спрямованість, студентам надаються базові знання та практичні навички, які неможливо отримати у ході дистанційного навчання:

  • з вогневої підготовки: правила і навички стрільб, будова та використання стрілецького озброєння механізованих підрозділів (автоматичні гранатомети, ручні протитанкові гранатомети, протитанкові керуючі ракети, автомати та гвинтівки, гранати);
  • з експлуатації бойових броньованих машин (особливості будови та обслуговування бойових машин, заходи підтримання живучості);
  • з тактичної підготовки – управління підрозділами у ході бойового застосування.

     Заняття будуть завершенні 15 травня практичною здачею заліків із дисциплін, що вивчалися протягом семестру.

Ігор Радіонов
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook