Члени гуртка відвідали майстер-клас від DroneUA

30 грудня 2020 року
     Захоплюючий майстер клас та екскурсію провели для студентів-землевпорядників НУБіП України роботодавці і партнери факультету – провідна компанія у сфері безпілотних технологій і робототехніки DronUa. Така зустріч стала можливою завдяки попередньої домовленості декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова і співзасновника компанії DronUa Валерія Яковенка.

     Тетяна Кондратенко – представник компанії DronUa виступила модератором зустрічі і люб’язно провела екскурсію всіма відділами і лабораторіями компанії. Разом зі студентами 1-3 курсів, серед яких були і члени гуртка, участь у майстер-класі брав заступник декана факультету Олександр Шевченко.

 

     На початку візиту Тетяна Кондратенко розповіла допитливим учасникам про розвиток безпілотних технологій і робототехніки у світі та Україні, про необхідність впровадження інноваційних технологій, а також про становлення компанії DroneUA. За її словами, компанія була заснована у 2013 році, коли тема дронів тільки набирала популярності в Україні. Наразі компанія веде свою діяльність у різних сферах – від сільського господарства та енергетики до нафтогазової і видобувної промисловості і, звичайно, з успіхом реалізує проектні рішення в геодезії, картографії та землеустрої. Потому вона детально оповіла про використання спеціалізованих дронів-оприскувачів, актуальність яких в аргосекторі щороку зростає. Адже, ні для кого не секрет, що наша країна є аграрно-індустріальною, а це прямий натяк на те, що аграрії перебувають в активному пошуку ефективних засобів догляду за посівами. І дрони, як ніколи, є чудовим рішенням. За словами експерта, в середньому один дрон-оприскувач може за зміну обробити близько 100 га посівів. А завдяки додатковому обладнанню, такий апарат може летіти на однаковій висоті, навіть попри зміну рельєфу. Більш того, дрон не такий затратний в обслуговуванні і небезпечний як літак, а також він не завдає втрат майбутньому врожаю, що, зазвичай, виникають при обприскуванні самохідними оприскувачами.

   

     

     Підсумовуючи, хочеться наголосити на тому, що саме завдяки таким цікавим і незвичайним подіям, ми студенти розширюємо кругозір, маємо змогу зрозуміти універсальність своєї професії та ознайомлюватися з новітніми технологіями, адже прогрес ніколи не стоїть на місці.

Валерія Богаш,
студентка 3 курсу факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook