Виховна година присвячена пам’яті Чорнобильської катастрофи

4 травня 2021 року

 26 квітня людство відзначило 35-ти річчя від дня Чорнобильської аварії. Про цю трагічну дату пам’ятають люди старшого віку, про це повинно пам’ятати і молоде покоління й студенти.

У зв’язку із цим наставником студентів 3-го курсу було проведено виховну годину, на якій було здійснено віртуальну екскурсію до Музею Чорнобиля.

Національний музей Чорнобиля присвячений хроніці чорнобильських подій 1986 року, аналізу причин і наслідків аварії. У його експозиції налічується близько 7 000 різноманітних експонатів.

На цій віртуальній екскурсії студенти могли змогу ознайомитися із назвами населених пунктів, жителі яких навічно покинули свої домівки, діарамою, демонстраційними макетами атомної станції. 

 

На відео студенти мали змогу побачити значну кількість представлених у музеї матеріалів, зокрема документи, карти з грифом «Таємно», світлини, які опубліковані вперше. Загалом, це унікальні експонати, серед яких і реліквії із зони відчуження (дороговартісні ікони, предмети народного мистецтва, місцевих ремесел, побуту мешканців Українського Полісся), а також особисті речі ліквідаторів. Картина від побаченого змушує замислитися кожному про найхарактерніші проблеми сьогодення, особливо екологічні.

Слід зазначити, що велику роль в експозиції відіграють художньо-емоційні, філософські образи, які несуть значне тематичне навантаження та допомагають глибше осмислити загальнолюдську трагедію століття. Таким чином, молоді люди  змогли дізнатися багато чого нового для себе і віддати шану героям, які поклали своє життя заради безхмарного майбутнього дітей і онуків.

 


Бережняк Є.М., доцент

наставник студентів 3-го курсу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook