Факультет аграрного менеджменту відчинив двері для вступників до магістратури 2021 року

30 квітня 2021 року

   Після тривалої зими тепле весняне сонечко нарешті почало зігрівати рідну столицю, а Національний університет біоресурсів і природокористування України гостинно відчинив двері для вступників до магістратури. Потрібно сказати, що такі заходи проводяться в університеті постійно, але «родзинкою» цього року стала організація дня відкритих дверей саме для майбутніх магістрів. Всі випускові кафедри факультету аграрного менеджменту плідно попрацювали, щоб якомога краще представити свої освітні програми.

   Загалом профорієнтаційна робота на факультеті аграрного менеджменту здійснюється на регулярній основі. Ще на початку навчального року з ініціативи декана Анатолія Остапчука на факультеті аграрного менеджменту було створено спеціальний Профорієнтаційний центр на чолі з доцентом кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Анною Слободяник. Завдяки роботі центру та постійного сприяння з боку деканату, зокрема, активній допомозі в організації різноманітних заходів заступника декана Лариси Карпенко, а також активній діяльності відповідальних за профорієнтаційну роботу всіх кафедр факультету - доцентів Віолети Гераймович, Валентини Биховченко, Олександра Новака, Павла Кропа - вдалося суттєво збільшити поінформованість серед вступників про факультет аграрного менеджменту. Результатом стали досить високі показники залучення вступників до таких заходів та підключення до днів відкритих дверей на факультеті в онлайн режимі в умовах пандемії.

   29 квітня 2021, у день відкритих дверей для вступників до магістратури, майбутні магістри з менеджменту та маркетингу спершу долучилися до загальноуніверситетського блоку. Вступники мали можливість прослухати виступ ректора НУБіП України, академіка Національної академії педагогічних наук України, доктора педагогічних наук, професора Станіслава Ніколаєнко. У своїй промові Станіслав Ніколаєнко привітав всіх з прийдешніми святами та зазначив, що сучасний період є справжнім випробуванням для молодих людей, адже одночасно відбуваються військові дії на Сході, та диктує нові виклики пандемія коронавірусу. За таких умов, на його думку, молоді важливо чітко націлюватися на майбутнє, тобто навчатися. Магістратура є вершиною університетського шляху, після чого формується фахівець, здатний аналізувати та прогнозувати.


   

   Відповідно до програми виступів, до слова запросили відповідального секретаря приймальної комісії НУБіП України Сергія Ковалевського та заступника декана з міжнародної діяльності гуманітарно-педагогічного факультету Аллу Кравченко. Їхні виступи були сконцентровані на особливостях прийому у 2021 році вступників для здобуття ОС «Магістр» та здачі ЄВІ з іноземної мови.


   

   Після закінчення загальноуніверситетського блоку бажаючі навчатися на факультеті аграрного менеджменту приєдналися за відповідним посиланням та знову зустрілися уже в рамках факультетського блоку.


   Декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук привітав усіх присутніх, презентував структуру факультету, представив завідувачів випускових кафедр, визначив дві спеціальності, за якими здійснюється підготовка магістрів – 073 «Менеджмент» та 075 «Маркетинг».


 

 У своєму виступі декан повідомив гостей про те, що факультет аграрного менеджменту за рейтингом Forbes 2021 увійшов до ТОП-10 факультетів України за напрямом «Менеджмент», що безперечно є значним досягненням.

  Після цього свої освітні програми для майбутніх вступників до магістратури презентували випускові кафедри факультету аграрного менеджменту.
  Завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту член-кореспондент НАН України, д.е.н., проф. Лідія Шинкарук передала надане їй слово доктору економічних наук, професору кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марині Дєліні. Презентуючи освітню програму «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», Марина Дєліні представила всі можливості, які можна отримати при навчанні на освітній програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», зокрема особливість цієї програми полягає у підготовці висококваліфікованих проектних менеджерів, попит на яких на ринку праці є завжди високим. Також озвучені були можливості для магістрів навчання за програмою подвійних дипломів у Поморській академій (м. Слупськ, Польща).


 

Далі слово для виступу було надано завідувачу кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського професору Тетяні Балановській та гаранту освітньої програми «Менеджмент організацій та адміністрування» доценту Ользі Гогулі. Вони сконцентрували увагу вступників на переліку дисциплін, які вивчаються на програмі, професорсько-викладацькому складі, що забезпечують їх викладання та на можливостях працевлаштування і посадах, які можна буде обіймати у майбутньому, розповіли про активну співпрацю з Німецько-українським агрополітичним діалогом.


   Про переваги навчання на освітніх програмах «Адміністративний менеджмент» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», які функціонують на кафедрі адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, розповіла доцент Олена Ковтун. Вона розповіла про імплементацію ідеї співпраці з бізнесом та акценті на практичній підготовці менеджерів для агросектору в унікальному проекті «Агрокебети», розпочатому у 2019 році на базі факультету аграрного менеджменту в рамках ОП «Адміністративний менеджмент».

   Окрім того, Олена Ковтун говорила про залучених іноземних лекторів, представників уряду та аграрного бізнесу та особливості навчання за цією траєкторією під керівництвом та у супроводі менторів, топ-менеджерів аграрного бізнесу. Другою освітньою програмою, що презентувала Олена Ковтун, була програма «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», визначальною характеристикою якої є підготовка у тісній співпраці з аграрним бізнесом менеджерів для забезпечення зовнішньоекономічної діяльності підприємств України.            Також вона розказала про можливості навчання за програмами подвійних дипломів в Університеті прикладних наук Вайєнштефан (Німеччина), Словацькому аграрному університеті в м.Нітра, та можливості, що відкриває для магістрів НУБіП України програма Ерасмус+.

     
   Цікавим та змістовним був виступ завідувача кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі професора Руслана Буряка та гаранта освітніх програм даної кафедри професора Олександра Луція. Вони зазначили, що головним доказом успішного функціонування програми є велика кількість успішних випускників, які на сьогодні займають керівні посади у компаніях як в Україні, так і за кордоном.


   

   Для розмови з потенційними вступниками до заходу на факультет аграрного менеджменту приєднався відповідальний секретар приймальної комісії НУБіП України Сергій Ковалевський. Він фахово відповів на всі питання, які йому задали, та завірив у підтримці й супроводі вступників у разі виникнення технічних проблем при реєстрації та подачі документів.


   

   Наприкінці зустрічі декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук підвів підсумки, привітав всіх з прийдешніми святами та наголосив, що ми чекаємо всіх охочих та зацікавлених влітку в Приймальній комісії для вступу, а потім, у вересні, для навчання на факультеті аграрного менеджменту. До зустрічі!

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook