Коли танець – це життя (29 квітня – Міжнародний день танцю)

28 квітня 2021 року

   29 квітня — день особливий для всіх, хто живе у ритмі танцю, адже у всьому світі він відзначається як Міжнародний день танцю. Ця дата обрана невипадково: 29 квітня 1727 року народився Жан Жорж Новер, великий французький балетмейстер, реформатор і теоретик хореографічного мистецтва, «батько сучасного балету». У 1759 вийшла його знаменита праця «Листи про танець і балети», де він обґрунтував принципи балету-п’єси, який втілюється засобами дієвих пантоміми і танцю в співдружності композитора, хореографа і художника.
   У Національному університеті біоресурсів і природокористування України – 3 хореографічні колективи, які є лауреатами безлічі всеукраїнських і міжнародних конкурсів. І не лише лауреатами. Ось лише погляньте на ці вже насправді історичні фото:

   На передньому плані – солістка хореографічного ансамблю «Дівоче сузір'я», чи не найкраща Кармен за час існування ансамблю… Не називатиму її ім'я, бо ось тут – знову вона:

   Так, це популярна співачка, яка вже неодноразово посідала перші місця у вокальних хіт-парадах Ксанті (Ksanti). Ось такі зірки у нашому сузір'ї!
   Сьогодні «Сузір'я» – ансамбль сучасного танцю, і він на чолі з керівником Вячеславом Борзеневим чекає молодих і натхненних учасників!
(відео «Сузір'я» https://youtu.be/T2eooyyMjhE)
   Перлиною та візитною карткою університету є народний ансамбль пісні і танці «Колос» ім. Станіслава Семеновського. Від початку свого існування він не перестає дивувати глядачів українською культурою, щорічно випускати прекрасних танцюристів та хористів, тому що завдяки «Колосу» кожен може отримати заряд енергії, відчути красу і радість руху, доторкнуться до чудової музики, яка створює настрій.

   «Навіть в такі непрості часи, в умовах пандемії, танцювальна група «Колосу» під керівництвом Сауріної Ольги Іванівни не припиняє своєї діяльності і продовжує представляти Національний університет біоресурсів та природокористування України на Всеукраїнському та Міжнародному рівнях, здобуваючи найвищі нагороди та посідаючи призові місця на фестивалях та конкурсах. Також сучасні технології дозволяють учасникам колективу не припиняти свої репетиції та проводити їх в онлайн режимі через електронну платформу Zoom» – каже учасниця «Колосу» студентка 3 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Ірина Головаш.



   «Ми маємо досить багато планів і мрій на майбутнє, які обов’язково реалізуємо, заручившись підтримкою кафедри культурології та керівництвом НУБіП України. А ще маємо надію, що невдовзі зможемо повернутись до аудиторних репетицій, адже ми прагнемо, щоб український народний танець знали та прославляли у всьому світі», – додає студентка 3 курсу факультету аграрного менеджменту Анастасія Жук.
   Міжнародний день танцю відзначає і ансамбль бального танцю «Чарівність». Звичайно, онлайн, але з надією і вірою в те, що невдовзі пари вийдуть на паркет. Ось так про це говорить Тетяна Жураковська:
(відео https://youtu.be/jWvj7UGOJtE)
   А Євген Кліщенко називає танець маленьким життям:
(відео https://youtu.be/z-Ap3IqcaLA)
    І карантин – не перешкода для занять танцями. Так вважає Юлія Дорошок:
(відео https://youtu.be/T2eooyyMjhE)
    Тож натхнення вам, танцюристи і хореографи! За рухами ваших тіл ховаються справжні рухи душі. Завдяки вам ми маємо можливість доторкнутися до піднесеного, хвилюючого і чарівного світу мистецтва.

Майданюк І.З.,
завідувач кафедри культурології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook