Вчена рада: якість підготовки на економічному факультеті, альтернативні види екологічного палива та профорієнтація

28 квітня 2021 року
     28 квітня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося онлайн-засідання вченої ради університету. Порядок денний був як завжди насиченим та торкався багатьох сфер життєдіяльності нашого закладу вищої освіти.

     Відкриваючи засідання, ректор традиційно зупинився на підсумках роботи за минулий місяць. В день 35-рокових Чорнобильської трагедії університет відвідала велика урядова делегація, яка ознайомилася з базою, вивчила можливості науковців та переконалася у високій якості навчального процесу. Протягом місяця пройшов аналіз навчального навантаження, навчальних планів, за результатами якого підготовлені пропозиції до організації навчального процесу. Проводилася виховна, спортивна і навіть культмасова робота, хоча й в дистанційному режимі. У навчально-дослідних господарствах тривають весняні польові роботи, посіви підживлені, висівається соняшник, готується до посіву кукурудза.

     З 11 травня студенти четвертого курсу та скороченого терміну навчання вийдуть на очне навчання задля виконання практичних, лабораторних занять та безкоштовних щоденних консультацій з іноземної мови з метою підготовки до складання ЄВІ. Навчання відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних обмежень і недопущення розповсюдження захворювання – головне завдання науково-педагогічного колективу.

     На 29 квітня заплановано провести День відкритих дверей для вступників до магістратури. Ще кілька днів залишилося до підбиття підсумків Олімпіади для вступу в університет – завершується її ІІ етап.

     Наприкінці травня університет відзначатиме своє 123-річчя, затверджений план підготовки, який передбачає підготовку різноманітних заходів, відкриття нових та оновлених об’єктів. Урочиста академія, яка збере членів вченої ради, наглядової ради, ради роботодавців, випускників, друзів університету відбудеться онлайн.

     Перспективні способи підвищення енергетичної цінності не зернової частини врожаю представив декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко. Серед інших він виокремив біобутанол, який має ряд переваг перед іншими видами біопалива. Позитивом є те, що у розробці методу добування буобутанолу брали студенти-магістри а авторський колектив отримав патент на винахід. Участь в дискусії взяли директор УЛЯБ АПК Валерій Ушкалов та професор Світлана Каленська, які відмітили творчий науковий пошук та цікавилися можливостями комерціалізації цього виду палива.

 

     Про виконання науково-педагогічним колективом економічного факультету рішення вченої ради університету від 23 листопада 2016 року щодо підвищення якості підготовки фахівців, виховну і наукову роботу доповів декан Анатолій Діброва. Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков відмітив діяльність колективу економічного факультету. Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук завважив на зменшенні контингенту студентів за вказаний період, рейтингу науково-педагогічних працівників в розрізі кафедр тощо. Також він назвав напрями, на які потрібно звернути увагу: підвищення якості освітнього процесу, активізація профорієнтаційної роботи, запровадження англомовних магістерських програм, покращення електронних навчальних курсів. Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко відвітив високу публікаційну активність колективу та системні перемоги студентів факультету в конкурсах студентських наукових робіт.

     Таємним голосуванням вчена рада присвоїла вчені звання науково-педагогічним працівникам. Також були затверджені рекомендації навчально-методичної ради, схвалена до друку навчально-методична, наукова література. Вчена рада затвердила нові редакції порядку проведення конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників та Положення про конкурсний відбір на посаду керівника відокремленого підрозділу, утворила спеціалізовані вчені ради із захисту дисертацій, затвердила теми докторських дисертацій. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про стан оформлення земельних ділянок університету, зазначивши, що жодної сотки не буде втрачено. Прийнято рішення в найближчі тижні завершити необхідні процедури з переоформлення.

 

 

     Завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук доповів про ситуацію навколо ботанічного саду. «Екотероризм», як її охарактеризували науковці і фахівці, знайшов закономірну реакцію та провал спроби дискредитувати діяльність перлини університету і столиці, зазначив Юрій Марчук. Декан юридичного факультету Олена Яра також додала, що діяльність ботанічного саду є абсолютно законною і на всі звернення, в тому числі правоохоронних органів, надана компетентна правова відповідь.

     Завершуючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко привітав з прийдешнім Великоднем, Міжнародним днем солідарності трудящих і побажав успіхів та міцного здоров’я!

Денис Рудень


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook