Підсумки наукової роботи кафедри біології тварин на 75-тій Всеукраїнській науково-практичній конференції науково-педагогічних працівників, аспірантів і студентів

28 квітня 2021, 13:54

     На факультеті тваринництва та водних біоресурсів провели традиційну ювілейну 75-ту Всеукраїнську науково-практичну конференцію науково-педагогічних працівників, аспірантів і студентів «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми». Студенти та їх наукові керівники від кафедри біології тварин прийняли активну участь в цьому науковому заході.

     Під час офіційного відкриття конференції з вітальним словом до учасників звернувся Віталій Отченашко – начальник науково-дослідної частини університету, Вадим Кондратюк побажав науковцям плідної роботи і цікавих наукових дискусій. Після цього учасники почали роботу у двох паралельних секціях. Своїм досвідом наукової роботи і сучасними напрямами досліджень ділилися науково-педагогічні працівники та аспіранти. Результати свої наукових розробок доповідали і співробітники кафедри біології тварин.

   Інна Курбатова представила доповідь за темою «ВМІСТ КСЕНОБІОТИКІВ У ВІДХОДАХ СВИНАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ», Роман Кулібаба зорієнтував присутніх на «ДНК-ТЕХНОЛОГІЯХ У ПТАХІВНИЦТВІ: ПИТАННЯ ВИЗНАЧЕННЯ СТАТТІ», Анна Лихач зупинилась на актуальній темі «ПОСТНАТАЛЬНІ ЕТОЛОГІЧНІ РЕАКЦІЇ ПОРОСЯТ», Олена Дегтяренко презентувала доповідь на тему «НОВІ ДАНІ ЩОДО ВИДОВОГО СКЛАДУ МОЛЮСКІВ ШАЦЬКИХ ОЗЕР», Людмила Чепіль у доповіді довела, що «ЯКІСТЬ ВОДИ – ЯК ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я ТВАРИН». Цікаву наукову дискусію викликала доповідь аспірантки кафедри Оксани Іващенко «ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ГЕНІВ РОДИНИ TLR В МАРКЕР-АСОЦІЙОВАНІЙ СЕЛЕКЦІЇ У СКОТАРСТВІ».

  

     Свої перші наукові дослідження на ювілейній конференції представляли активні і креативні студенти ОС «Бакалавр» і «Магістр» в таких секціях: довкілля та екологічні проблеми; аквакультура, гідробіологія та іхтіологія, генетика, розведення та біотехнологія тварин; годівля тварин та технологія кормів; технології виробництва продукції тваринництва; інноваційні технології переробки продовольчої сировини, якості і безпеки продукції АПК.

     Здобувачі вищої освіти ОС "Магістр" 1 року навчання освітньої спеціальності 204 - "ТВППТ", які обрали магістерську програму кафедри біології тварин «Спеціальне тваринництво» гідно представили результати своїх досліджень, а саме:
- Афанасенко В.О., Лихач А.В. ВПЛИВ ВІКУ НА КІЛЬКІСТЬ ОСІМЕНІНЬ КОРІВ В УМОВАХ ТОВ «ЛЕЛЯКІВСЬКЕ».
- Богаченко А.С., Лихач А.В. ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ПОРОСЯТ-СИСУНІВ В УМОВАХ ПОП «ВІКТОРІЯ».
- Колич Г. М., Лихач А.В. ЕТОЛОГІЧНІ ПОКАЗНИКИ МОЛОДНЯКУ СВИНЕЙ ЗА РІЗНИХ УМОВ УТРИМАННЯ.
- Макаров Б.І., Лихач А.В. НАБРЯКОВА ХВОРОБА ПОРОСЯТ – ЩЕ ОДНА ПРОБЛЕМА, З ЯКОЮ ДОВОДИТЬСЯ БОРОТИСЯ!
- Сарана Ю. С., Лихач А. В. ВІДТВОРЮВАЛЬНІ ЯКОСТІ СВИНОМАТОК ЗАЛЕЖНО ВІД УМОВ ЇХ УТРИМАННЯ.
- Слободенюк М.М., Лихач А. В. ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ ПРЕПАРАТІВ ДЛЯ СТИМУЛЯЦІЇ ВІДТВОРЮВАЛЬНОЇ ФУНКЦІЇ ОСНОВНИХ СВИНОМАТОК.
- Труневич А.О., Лихач А.В. ХАРАКТЕРИСТИКА ФОРМ НЕПЛІДНОСТІ ОСНОВНИХ І ПЕРЕВІРЮВАНИХ СВИНОМАТОК.
- Яременко М.В., Лихач А. В. ВПЛИВ ПРЯМИХ І РЕЦИПРОКНИХ СХРЕЩУВАНЬ НА ВІДТВОРЮВАЛЬНІ ОЗНАКИ СВИНОМАТОК.
   

     Гідробіологічні дослідженням були присвячені доповіді студентів, які є учасниками наукового гуртка кафедри «Планета тварин». Разом із науковими керівниками гуртка студенти досліджували сучасний стан та структуру угруповань гідробіонтів у водосховищах на півдні України. Визначали кількісні і якісні показники донних ценозів, проводили он-лайн зустрічі з підготовки доповідей. 

       В результаті спільної роботи були зроблені доповіді за такими темами:
- Бабічев М. М., Митяй І. С. СУЧАСНИЙ ГІДРОЕКОЛОГІЧНИЙ СТАН МАЛО-ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО ВОДОСХОВИЩА Р. ІНГУЛЕЦЬ
- Меркулова В. В., Дегтяренко О. В. ВИДОВИЙ СКЛАД ТА СТРУКТУРА МАКРОЗООБЕНТОСУ ВОДОСХОВИЩА БІЛЯ С. ДОЛИНА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
- Парінов К. І., Митяй І. С. СУЧАСНИЙ СТАН ІХТІОФАУНИ ВОДОСХОВИЩА БІЛЯ С. ДОЛИНА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
- Строканова А. О., Дегтяренко О. В. ДОННІ БЕЗХРЕБЕТНІ ВАРВАРІВСЬКОГО ВОДОСХОВИЩА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

     

    Конференція пройшла на високому науковому рівні. За результатами роботи були визначені кращі студентські наукові доповіді. Призерами конференції стали три студента магістратури кафедри біології тварин спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, зокрема: І місцеМарія Слобеденюк; ІІ місце Галина Колич; ІІІ місцеМирослава ЯременкоНауковий керівник призерок д. с.-г. н, професор кафедри біології тварин Анна Лихач.

Колектив кафедри приєднується до привітань кращих студентів і висловлює подяку організаційному комітету конференції за злагоджену організацію та надану можливість наукового спілкування!

Іван Митяй,
доцент кафедри біології тварин,
керівник студентського
гуртка «Планета тварин»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook