Микола Матілевічус (студент 1 курсу, 11 групи ФВМ): ‟ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ – ВИКЛИК СЬОГОДЕННЯ!”

28 квітня 2021 року
Кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

Дистанційне навчання – новий освітній виклик, який з’явився на теренах української освіти нещодавно, але вже встиг отримати своє місце в педагогічному середовищі, особливо зараз, коли весь світ живе в умовах вимушеного карантину.

Винятком не стала і кафедра біохімії і фізіології тварин імені акад. М. Ф. Гулого факультету ветеринарної медицини, на базі якої у режимі онлайн проводяться заняття для студентів спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» з дисципліни: «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії» (викладач – професор Вікторія Грищенко).

Біохімія – одна з провідних дисциплін, що формує світогляд майбутнього ветеринарного лікаря та збагачує його професійні знання з питань:
•Обміну речовин та його регуляції;
•Особливостей змін метаболізму в умовах патології;
•Біохімічних методів діагностики та лікування хвороб тварин;
•Біохімічного контролю за перебігом захворювань та ефективністю лікування;
•Біохімічного моніторингу впливу на організм новостворених лікарських препаратів та методів лікування.

Біохімія як наука має важливе діагностичне значення. Вона вивчає хімічний склад організму тварин та його складових (клітин, органів і тканин), а також біохімічні процеси та їх зміни за розвитку патологій. Ця наука розглядає організм як цілісну систему і вивчає його на всіх рівнях організації, знайомлячи нас із особливостями структурної організації і функціональним значенням окремих органічних компонентів клітин, зокрема, білками, вуглеводами, ліпідами, нуклеїновими кислотами та іншими біомолекулами. Таким чином, ця дисципліна закладає необхідний фундамент знань і відіграє важливу роль у підготовці висококваліфікованих фахівців – лікарів ветеринарної медицини.

Знаходячись вдома, студенти постійно підтримують контакт із викладачем за допомогою телекомунікаційних технологій. Викладання лекційного матеріалу відбувається на платформі Zoom, де студенти одержують структурований навчальний матеріал, представлений в електронному вигляді. В той же час, проведення лабораторних занять відбувається на навчальному порталі системи Elearn.
Здобувачі магістерського рівня систематично отримують завдання від викладача згідно робочої програми дисципліни, які виконують у своїх робочих зошитах. Факт їх виконання студенти підтверджують фото-звітом, який завантажують на платформу Elearn. Це дає можливість викладачу перевіряти якість виконання завдань, а відповідна кількість отриманих студентом балів фіксується в електронному журналі.
Аналогічно виконуються і перевіряються самостійні та модульні роботи. Крім того, у створеній вайбер-групі, викладач постійно підтримує зв’язок із студентами, дає повноцінну консультацію щодо кожного заняття та надсилає завдання, які необхідно опрацювати з конкретної теми, використовуючи матеріали електронних комплексів дисципліни, розміщених на платформі Elearn, у тому числі презентації лекцій, електронні версії підручників тощо.
Завдяки самовідданій та плідній роботі викладачів і студентів забезпечується повноцінна підготовка фахівців ветеринарної медицини, навіть в умовах пандемії та дистанційного навчання!

Підготували:
Микола Матілевічус , студент 1 курсу, 11 групи (скорочений термін навчання);
Вікторія Грищенко , професор кафедри біохімії і фізіології тварин імені акад. М.Ф. Гулого.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook