УКРАЇНСЬКИЙ ТАНЕЦЬ ЗНАТИМУТЬ В УСЬОМУ СВІТІ

27 квітня 2021, 10:00

 УКРАЇНСЬКИЙ ТАНЕЦЬ ЗНАТИМУТЬ В УСЬОМУ СВІТІ

(до Міжнародного дня танцю, частина перша)
 
Національний університет біоресурсів і природокористування України як один із провідних закладів освіти славиться своєю освітньою, науково-інноваційною та культурно-просвітницькою діяльністю. Завдяки підтримці керівництва університету, зокрема ректора Станіслава Ніколаєнка, студенти мають змогу брати участь в культурній діяльності університету та реалізувати свої художні починання з допомогою кафедри культурології під керівництвом Майданюк Ірини Зіновіївни. Перлиною та візитною карткою університету є народний ансамбль пісні і танці «Колос» ім. Станіслава Семеновського.
 
 
Від початку свого існування Народний ансамбль пісні і танцю «Колос» ім. С. Семеновського не перестає дивувати глядачів культурою українського народного танцю, надихати його учасників на нові творчі звершення. За своє життя «Колос» щорічно випускає прекрасних танцюристів та хористів, а на їх місця приходять молоді і не менш талановиті дівчата і хлопці-першокурсники, тому що завдяки «Колосу» кожен може отримати бажане навантаження – змінити сидячий спосіб діяльності і отримати заряд енергії, відчути красу і радість руху, доторкнуться до чудової музики, яка створює настрій танцю і дає можливість заглибитися у вивчення танцювальної науки.
 
 
Навіть в такі непрості часи, в умовах пандемії, танцювальна група «Колосу» під керівництвом Сауріної Ольги Іванівни не припиняє своєї діяльності і продовжує представляти Національний університет біоресурсів та природокористування України на Всеукраїнському та Міжнародному рівнях, здобуваючи найвищі нагороди та посідаючи призові місця на фестивалях та конкурсах. Також сучасні технології дозволяють учасникам колективу не припиняти свої репетиції та проводити їх в онлайн режимі через електронну платформу Zoom.
 
 
Ми маємо досить багато планів і мрій на майбутнє, які обов’язково реалізуємо, заручившись підтримкою кафедри культурології та керівництвом НУБіП України. А ще маємо надію, що невдовзі зможемо повернутись до аудиторних репетицій, адже ми прагнемо, щоб український народний танець знали та прославляли у всьому світі. А хто, як не ми, молодь,  повинні саме зараз підтримувати та передавати наступним поколінням нашу культуру.
 

 
Головаш Ірина ,студентка 3 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології
Жук Анастасія, студентка 3 курсу факультету аграрного менеджменту
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook