Черговий вдалий крок науковців-конструкторів

27 квітня 2021 року
     Незважаючи на складні умови сучасного життя, пов’язані з пандемією, фахівці факультету конструювання та дизайну продовжують плідно працювати на науковій ниві. Доказом цього є нещодавнє відзначення професора кафедри механіки, академіка НААН Володимира Булгакова та голову ради роботодавців НУБіП України академіка НААН Валерія Адамчука лауреатами Премії «За видатні досягнення в аграрній науці» за 2020 рік, що присуджена Національною академією аграрних наук України. Цього яскравого визнання в галузі аграрної науки вони досягли у складі міжнародного колективу вчених з України, Болгарії та Словаччини за колективну монографію «Mineral Fertilisation theory and Working Tools of Fertiliser Spreading Machines. Monograph», 2017 year.

     Ця спільна фундаментальна теоретична праця була видана в Болгарії, в Софії у державному видавництві Болгарської академії наук і була першим виданням в Європі наукової праці такого напряму. Для факультету конструювання та дизайну це була одна з найперших монографій, яка була офіційно видана в країні ЄС англійською мовою.
     З ректором Болгарського університету Ангел Кенчев («Angel Kanchev University of Ruse»), членом-кореспондентом Болгарської академії наук, професором Христо Белоєвим наш університет і факультет конструювання та дизайну успішно співпрацюють вже майже 10 років, а з професором Словацького сільськогосподарського університету (зараз він носить назву «Slovak University of Agriculture in Nitra») Марошом Коренко – вже більше 20 років.

 

 

     Результатами спільної наукової роботи з цими іноземними вченими є низка наукових статей у провідних Європейських журналах, інші монографії, надруковані у Західній Європі, Словацькі патенти на винаходи. Вказані вчені вже багато років входять до складу редакційної колегії загальнодержавного збірника «Механізація та електрифікація сільського господарства» (ННЦ «ІМЕСГ» НААН, смт. Глеваха). А на початку минулого року головний редактор Болгарського наукового журналу, який входить до науко-метричної бази Web of Science Христо Белоєв запросив до членства у редакційній колегії цього журналу професорів В. Адамчука та В. Булгакова
     До речі, професор Володимир Булгаков у 2020 році опублікував за кордоном 40 наукових статей у журналах, що входять у науково-метричні бази Scopus. Причому, і це дуже приємно, результати його теоретичних досліджень з динаміки машинно-тракторних агрегатів, землеробської механіки та вібраційних процесів у буряківництві «побачили світ» у провідних наукових журналах Великої Британії, Швейцарії, Італії, Австрії, Румунії, Словаччини, Прибалтійських журналах. Імпакт фактори цих видань є найвищими в галузі «Агроінженерії» та «Енергетики» – (Year Impact Factor: 5.347). Володимир Булгаков входить до складу редакційних колегій 9 наукових журналів Європи, що належать до науково-метричних баз Scopus та Web of Science. А нещодавно він був запрошений стати «Виїзним головним редактором» відомого Швейцарського журналу в галузі агроінженерії. За результатами виконання госпдоговірної тематики на замовлення МОН України, під керівництвом професора Володимира Булгакова, в поточному році в Італії буде видана англійською мовою монографія з теорії бурякозбиральних машин. Рецензування та макетування ця монографія вже пройшла.

З. Ружило,
декан факультету конструювання та дизайну

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook