Безпечність та якість харчових продуктів та актуальні вимоги міжнародних стандартів у фокусі секційного засідання №1 «Стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва»

23 квітня 2021 року

 

     Наукові основи і прийоми стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції використовуються при виробництві продукції рослинництва, тваринництва, технології зберігання і переробки сировини, тощо, тому актуальність проблематики секційного засідання є беззаперечною, про що свідчить активна участь у роботі першої секції студентів, аспірантів, науковців факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та зарубіжних колег.

 

Аналізуванню стану виробничих процесів та оцінюванню стабільності якості продукції, систем управління з метою подальшої сертифікації,  оцінці ефективності виконання коригувальних і попереджуючих заходів, державному нагляду та  інспекційний контролю відповідності вимогам стандартів та іншої нормативної документації на підприємствах, що займаються управлінням і оцінкою якості сільськогосподарської та харчової продукції були присвячені тези та виступи учасників ювілейної Х міжнародної науково-практичної онлайн конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства».

На засіданні секції заслухано понад 10 доповідей, представлених аспірантами кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції та магістрами освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація». Зокрема було висвітлено практичні аспекти впровадження вимог міжнародних стандартів з систем управління безпечністю харчових продуктів в умовах різних операторів ринку харчових продуктів, відповідності вимогам стандартам сільськогосподарського виробництва Global G.A.P та актуальним вимогам міжнародних стандартів серії BRC до системи управління безпечністю скляної упаковки для харчових продуктів.

Особливо хочеться відмітити атмосферу, всі доповіді супроводжувались високо якісними презентаціями та жвавими дискусіями в обговоренні. 

При підведенні підсумків конференції виступаючі дали високу оцінку якості її проведення та організації. Кращі доповідачі були відмічені дипломами: 

І ступеня Артем Антонів, Владислав Чечітко, Альона Фещенко-Гуленко 

ІІ ступеня Анна Курочка, Юлія Дерун, Іван Королевський

ІІІ ступеня Альона Підгола та Ігор Сидорчук

 

 Щиро вітаємо переможців, бажаємо подальших звершень та творчої наснаги в сфері якості, стандартизації та сертифікації!

 Наталія Сілонова,
доцент каедри стандартизації та
сертифікації с/г продукції

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook