Гаранти освітніх програм представили спеціальності факультету

23 квітня 2021 року

Згідно графіку презентації освітніх програм гуманітарно-педагогічний факультет 23 квітня 2021 року на онлайн-зустрічі продемонстрував у вигляді доповідей гарантів стан справ з кожної спеціальності. У форматі зустрічі це було зробити непросто, адже на факультеті функціонує 18 освітніх програм. В умовах карантину декілька освітніх програм у 2020 та 2021 роках пройшли акредитацію, тому рівень їх забезпечення вже є достатньо високим.

За модерації онлайн-зустрічі проректором з навчально-педагогічної роботи Василем Шинкаруком гаранти освітніх програм презентували свої спеціальності:

– доцент Ірина Мартинюк – освітню програму "Психологія";

– завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна – освітню програму  "Філологія (перша німецька)";

– доцент кафедри фізичного виховання Сава Бринзак – освітню програму "Фізична культура і спорт";

– завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірину Сопівник – освітню програму "Соціальна робота";

– завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник – освітню програм "Педагогіка вищої школи".

На жаль, регламент зустрічі дозволив обговорити лише ті програми, де на думку Василя Шинкарука є чи можуть бути проблемні ситуації. Активну участь в обговоренні взяв ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, який критично охарактеризував сучасний стан з навчанням студентів за освітніми програмами "Педагогіка вищої школи" та "Управління навчальним закладом". На денній формі навчання заняття відвідують студенти, які не мають практичного досвіду роботи в закладах вищої освіти. Наслідком цього є низька вмотивованість їх до навчання, невисока теоретична підготовка та небажання далі працювати за фахом. Ця ситуація поширена в інших ЗВО України, де наявні ці освітні програми.

Також в обговоренні як експерт взяла участь заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова, яка відмітила високий рівень навчально-методичного забезпечення освітніх програм та підготовки гарантів до презентації своїх освітніх програм.

Декілька слів про важливість сьогоднішньої зустрічі висловила в.о. декана гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, яка подякувала ректору Університету Станіславу Ніколаєнку, проректору з навчально-педагогічної роботи Василю Шинкаруку та всім експертам за пророблену роботу, а також висловлені пропозиції та зауваження.

Зустріч завершилася низкою конструктивних пропозицій щодо подальшої роботи над вдосконаленням освітніх програм гуманітарно-педагогічного факультету та озвученими планами щодо наступних зустрічей робочих груп для обговорення та усунення виявлених проблемних питань.

Прес-центр деканату

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook