Через тисячоліття до невідомого

22 квітня 2021 року

 

DSC 0067Сила-силенна різних чисел оточує нас. Напевно багато людей хоча б раз цікавилися, яке число вважається найбільшим.

Дитині можна просто сказати, що це - мільйон, але дорослі прекрасно розуміють, що за мільйоном слідують і інші числа, варто тільки кожен раз додавати до числа одиничку, і воно буде ставати все більшим - так відбувається до нескінченності. Що ж таке числа? Скільки їх? Яка число найбільше? Відповісти на це нелегко. Тисячоліттями математики вивчають числа, уточнюють, розширяючи множину чисел. І цій праці немає меж. Щоб зрозуміти математику з усіма її тонкощами, гармонією та красою, треба глибше проникнути в окремі елементи.

DSC 0074DSC 0072DSC 0066

Метою та завданням математично-пізнавальної години «Через тисячоліття до невідомого», проведеної викладачем Білан Л. В. в групі А-11М 22.04.2021 року є ознайомлення з історією математики та цікавими математичними фактами, пов’язаними з числами, термінами, вченими-математиками.

«Числа керують світом», — казали піфагорійці. Це, звичайно, містика. Але числа дають змогу людині керувати світом, і в цьому нас переконує увесь хід розвитку науки й техніки наших днів.

Голова циклової комісії
фізико-математичних дисциплін
та інформаційних технологій
Якимович О. М.
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook