ФЛЕШМОБ - "НЕ ЗАБУВАЙ ПРО КНИГУ" ВІД СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

23 квітня 2021 року
НУБіП України, Кафедра стандартизації та сертифікації с/г продукції

 

Книга – вчитель без плати та подяки. Кожну мить вона дарує тобі одкровення мудрості...

Алішер Навої

 

23 квітня світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання. 

 Не дивлячись на наш вік електронних технологій, книга залишається вічним надбанням людини. Її можна порівняти з дивом, у якому поміщається всесвіт, адже це не просто набір слів — це людська душа, наповнена знаннями, переживаннями, емоціями і любов‘ю до прекрасного. За ім‘ям і прізвищем автора — його внутрішній світ, те, чим він дихає і живе...

Книги бувають різними. Одні дають нам знання, інші — розкривають таємниці минулого, а деякі переносять нас в уявне майбутнє... Та є серед них такі, які перевертають наш світ і зовсім іншими очима бачиш те, що ще вчора було буденним і звичним.

 До Всесвітнього дня книги та авторського права студенти та викладачі кафедри стандартизації та сертифікації с/г продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК влаштували флешмоб - "НЕ ЗАБУВАЙ ПРО КНИГУ".

Хтось представив свою улюблену книгу, інші похвалились домашньою бібліотекаю, а дехто показав колекційну, рідку книгу. Є серед нас і такі, хто крокує зі своєю улюбленою книжкою по житті.


   

Коли людина читає, з нею відбувається щось дивне — по-іншому звучить музика, яскравіше світить сонце, підморгують зорі, манить до себе Всесвіт... Навіть екран телевізора чи монітора сприймається по-іншому. 

  

   

"Якщо шукаєш в книгах мудрості уважно, то знайдеш велику користь для душі своєї..." - Нестор Літописець

    

Коли слово піднімається з білої сторінки, воно перестає бути просто словом. Воно перетворюється на погляд, рух, усмішку, сльозу, думку — воно стає життям... Книги відкривають перед людьми всі таємниці світу.

Ми читаємо і вчимося, переживаємо і кохаємо, надіємось і віримо. Не помилюсь, коли скажу, що книга полегшує життя, допомагає розібратись в плутанині думок, почуттів і відчуттів...

У кожного з нас своя зустріч з книгою, індивідуальна і незабутня. В кожного є свій кумир, слова якого торкнулися душі. Проза, поезія, наукові статті, просто факти — мають свою аудиторію...

"Моя бібліотека з бджільництва нараховує більше 600 видань, не рахуючи періодичні. Адже це моє захоплення, моя професія, моє життя!  Щоразу відвідуючи нову країну купую декілька книжок, якщо навіть не розумію мови. Але настільною книгою є видання  2016 року "Вони прославили університет" за редакцією ректора НУБіП України, професора Станіслава Ніколаєнка. Вона дає стимул працювати та досягати ще більше і більше!" - Леонора Адамчук, доцент кафедри стандартизації та сертифікації с/г продукції.

"Книги мають особливу чарівність; вони дають нам насолоду: вони розмовляють з нами, дають нам добрі поради, вони стають живими друзями для нас..." - Ф. Петрарка

"Хороша та книга, яку відкриваєш – смакуючи, а закриваєш — збагатившись..." - А. Олкотт

Книга житиме вічно. Вона щоденно дає нашому розуму, нашому серцю духовну силу й естетичну насолоду. Без книг ми не були б тими, ким ми є... 

Навряд, чи думає автор, виливаючи на папір свої почуття, знання, думки про те, що вносить вклад в скарбничку людської мудрості... Але проходить час і шикуються книги, примножуючи вічні надбання, знання та досвід поколінь. І я вважаю, що телебачення та електронні ґаджети ніколи не зможуть повноцінно замінити неповторних хвилин спілкування з книгою.

  

"... На книжковій полиці рівними рядами вишикувались книги... У кожній з них — своя історія: побачена, почута, пережита..."

Не забувайте про книгу! Читайте!Читайте!Читайте!

 

Артем Антонів,
студент 1-го року магістратури факультету
харчових технологій та управління якості продукції АПК

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook