Ознайомлення з історією української філософської думки

16 квітня 2021, 10:27

   15 квітня 2021 р. на кафедрі філософії та міжнародної комунікації була проведена відкрита онлайн-лекція з дисципліни «Філософія» на тему «Традиції та особливості розвитку філософської думки в Україні». Лекцію студентам 1 курсу агробіологічного факультету спеціальності «Агрономія» представила кандидат філософських наук, доцент Кичкирук Тетяна Василівна.

   На занятті були присутні: Культенко Валентина Павлівна, в.о. завідувача кафедри філософії та міжнародної комунікації, Данилова Тетяна Вікторівна, Матвієнко Ірина Сергіївна – доценти кафедри філософії та міжнародної комунікації, Сторожук Світлана Володимирівна, професор кафедри філософії та міжнародної комунікації.

   Згідно з планом лекції висвітлені наступні питання: дохристиянські витоки та періодизація української філософської думки, основні риси та особливості української філософії; характеристика поглядів представників філософської думки в Україні.
   У рамках проведення на кафедрі філософії та міжнародної комунікації Сковоридинських навчань «Пізнай себе», присвячених 295-ій річниці від дня народження Григорія Сковороди, Тетяна Василівна приділила велику увагу життю і творчості славетного українського філософа Григорія Сковороди.

   Лекцію супроводжував влучно підібраний презентаційний матеріал, що посилювало ефект сприйняття і засвоєння матеріалу. Питання, звернені до аудиторії, сприяли здійсненню зворотного зв'язку та додали емоційного забарвлення.
   Заняття було проведене на високому педагогічному рівні й одержало схвальні відгуки як студентів, так і присутніх на лекції колег. Відзначено професіоналізм лектора та вміння зосередити увагу слухачів на головних положеннях матеріалу лекції, створити творчу та робочу атмосферу.

Тетяна Кичкирук, доцент кафедри філософії
та міжнародної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook