СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЙ У ПТАХІВНИЦТВІ, СВИНАРСТВІ ТА ВІВЧАРСТВІ З РОБОТОДАВЦЯМИ, ПРЕДСТАВНИКАМИ БІЗНЕСУ ТА СТЕЙКХОЛДЕРАМИ НА МАРШІ

20 квітня 2021 року

      Невід’ємною складовою успішної підготовки здобувача вищої освіти за спеціальністю 204Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва є практична складова. Обізнаність та вміння студентів працювати з сучасним обладнанням промислових виробництв із тваринництва та птахівництва, володіти інноваційними технологіями в цих галузях – є однією з головних компетенцій майбутнього фахівця-аграрія. Також одним із основних завдань, що постають нині перед закладами вищої освіти – це формування високоефективних та практично-орієнтованих освітніх програм, що містять практичну та бізнес-орієнтовану складову й направлені на підготовку висококваліфікованого фахівця аграрного сектору.

      Відповідно вище зазначеному і плану роботи на кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві факультету тваринництва та водних біоресурсів славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України у березні 2021 року за сприяння Асоціації «Союз птахівників України» відбулася онлайн зустріч провідних фахівців компанії Vencomatic Group (Нідерланди) за темою «Останні тенденції в галузі птахівництва в ЄС» зі студентами ІІІ курсу (ОС «Бакалавр») та аспірантами. Компанія «Vencomatic Group BV» є світовим лідером у виробництві спеціалізованого обладнання в галузі птахівництва (виробництво і обробка харчових яєць, рішення щодо клімат-контролю, рішення щодо стійкого та екологічного утримання курей-несучок, модульна система гнізд та утримання птиці, виробництво металевих частин для устаткування).

     Крім того, у квітні цього року було проведено он-лайн лекцію провідного фахівця в царині технології виробництва продукції свинарства, представника французької компанії «I-Tek» у Східній Європі, директора компанії «МВВ» (аудит систем вентиляції свинокомплексів) – Михайлова В’ячеслава Валерійовича, який представив для студентів ОС «Бакалавр» лекцію на тему: «Вентиляція у свинарських підприємствах». Студенти були ознайомлені з інноваційними технологіями у формуванні мікроклімату для свиней різних технологічних груп. Feedback був присутній, слухачі зацікавлені.

       Наприкінці лекцій був відведений час для дискусійних питань, на які лектори надавали ґрунтовні і цікаві відповіді. Студенти також отримали доступ до матеріалів компаній, мали можливість ознайомитись з новими формами представлення матеріалів фахівцями компаній, а також перевірити свій рівень знання англійської мови, що є досить актуальним питанням при складані ЕВІ з англійської мови при вступі на ОС «Магістр».

       Варто зазначити, що всі запрошені лектори є роботодавцями, стейкхолдерами і наголошували на тому, що на сучасному аграрному ринку праці існує дефіцит висококваліфікованих технологів з виробництва та переробки продукції тваринництва. Саме цим було підкреслено актуальність і значущість підготовки фахівців-технологів як для аграрного сектору, так і для національної економіки загалом.

      Дякуємо фахівцям та керівникам компаній: Vencomatic Group Paolo Econimo, Regional Sales Director Russia, CIS & Middle East, Winfried van de Laar, Poultry specialist Vencomatic, Михайлова В’ячеслава Валерійовича за цікаві і змістовні лекції, Тетяні Аліфановій – за організаційну підтримку, голові Асоціації «Союз птахівників України» Сергію Карпенку – за сприяння та надані інформаційні матеріали.

    Сподіваємося, що наша подальша співпраця продовжиться, зустрічі стали потужною мотивацією для студентів для подальшого навчання, здобутки компаній «Vencomatic Group BV», «I-Tek» знайдуть широке впровадження у птахівничих та свинарських господарствах нашої провідної, аграрної України!

       Дякуємо уклінно шановним доповідачам, зичимо міцного здоров’я та успіхів у бізнесі! До нових зустрічей, далі буде…

Буде сало, буде хліб – vivat славетному НУБіП!!!


В.о. завідувача кафедри
технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві,
доктор с.-г. наук, доцент
Вадим Лихач

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook