День відкритих дверей на агробіологічному факультеті

19 квітня 2021 року
День відкритих дверей на агробіологічному факультеті

 

Традиційним заходом у Національному університеті біоресурсів і природокористування України стало проведення весняного Дня відкритих дверей. Саме зараз, коли випускники зважують усі «за» і «проти» вступу у той  чи інший ЗВО, на ту чи іншу спеціальність на часі поспілкуватися з ними у довірливій атмосфері, показати переваги навчання у нашому університеті та й просто проконсультувати з питань складання ЗНО та вступу. На агробіологічному факультеті ця подія зібрала on line 129 учасників: випускників шкіл та коледжів, батьків та усіх зацікавлених у вступі на спеціальності 201 Агрономія і 203 Садівництво та виноградарство.

Розпочався захід із вітального слова до учасників декана агробіологічного факультету Оксани Тонхи.  Вона провела короткий екскурс у славну історію факультету, яка налічує уже 123 роки, і причетними до якої були такі відомі особистості, як Д.І. Менделєєв, В.Л. Симиренко та інші. Декан також закцентувала увагу на важливість аграрного сектору, зокрема рослинництва, для економіки України на сучасному етапі. Відповідно, така галузь, яка стрімко розвивається і є лідером за валютними надходженнями від експорту, потребує висококваліфікованих фахівців. І наш факультет є беззаперечним лідером у підготовці фахівців з агрономічного напряму, про що свідчать численні рейтинги та й постаті випускників, які займають провідні посади в усіх сферах аграрної галузі України. Оксана Тонха ознайомила із структурою факультету, особливостями навчального процесу та перевагами навчання  на агробіологічному факультеті саме у нашому ЗВО. Також нею були окреслені перспективи майбутнього працевлаштування випускників.


 

 

Продовжила знайомство з факультетом студентка 1 курсу, заступник голови студентської організації факультету Ангеліна Волощук. Вона розповіла про усі активності, які чекають на студентів університету, умови проживання у гуртожитку та у цілому цікаве і насичене життя студентів не лише на заняттях, а і у вільний час у такому чарівному місці, як Голосієве. Поділилась Ангеліна і своїми враженнями, як першокурсниця, яка сама ще не так давно робила нелегкий вибір, куди вступати. І наголосила, що абсолютно задоволена своїм вибором.

Завідувач кафедри землеробства та гербології Семен Танчик ознайомив з навчальними лабораторіями своєї кафедри, продемонструвавши, що навчальний процес і наукові дослідження ведуться на найвищому рівні, свідченням чого є численні договори на проведення досліджень для провідних сільськогосподарських фірм України. Він також навів приклади успішного працевлаштування в аграрній сфері випускників кафедри, які нині плідно співпрацюють з факультетом.


Доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександр Шеметун  провів стрім-трансляцію із НЛ «Плодоовочевий сад», наголосивши, що наші студенти мають унікальну можливість у межах Києва, в 15 хвилин від навчальних корпусів, користуватись практичною базою із садівництва, овочівництва і закритого ґрунту, де розміщені об’єкти для проведення практичних занять, практик, виконання дипломних робіт тощо.  


Доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули Юрій Кравченко у своєму виступі закцентував увагу на унікальні можливості підготовки фахівців саме у напрямку ґрунтознавства, які при відкритті ринку землі будуть особливо затребуваними. Він, як заступник декана з міжнародної роботи, також окреслив перспективи студентів щодо міжнародних програм, як навчання та досліджень, так і практик.


Завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Олександр Макарчук розповів про генетично-селекційний кластер факультету, новий напрям роботи кафедри – біосенсорику, співпрацю з Українським інститутом експертизи сортів рослин, що також зацікавило майбутніх абітурієнтів.

Студент 1 курсу скороченого терміну навчання Денис Голошкін поділився своїм досвідом вступу, як випускник коледжу, наголосивши, що абітурієнтам із гарними знаннями немає чого боятись. Все відбувається чесно та прозоро, і вступники, які добре навчались у коледжах, мають чудові шанси на лише вступити на місця держзамовлення, але і отримувати стипендію зразу ж у першому семестрі.

Заключним виступом Дня відкритих дверей була презентація доцента кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександра Цизя,  у якій він розповів про особливості вступу, кількість місць держзамовлення тощо.

 

На завершення заходу співробітники факультету побажали випускникам успішно скласти ЗНО і висловили спільну надію, що зустрінуться уже в якості студентів.

Адміністрація факультету висловлює вдячність усім учасникам Дня відкритих дверей за проведення заходу на високому рівні.

Олександр Цизь,

доцент кафедри овочівництва  і закритого ґрунту

Роман Жила

доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook