ОНЛАЙН – ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НА ФАКУЛЬТЕТІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

17 квітня 2021 року

     Важливим етапом у житті кожного абітурієнта є вибір професії та закладу вищої освіти. День відкритих дверей - календар-довідник для абітурієнта 2021. Це один з найважливіших заходів, оскільки саме в цей день абітурієнту надається можливість остаточно прийняти рішення вступати або не вступати в обраний університет. Для тих же, хто ще не визначився з вибором - це хороша можливість ближче познайомитися з конкретним місцем подальшого навчання і визначитися, чи підходить даний навчальний заклад чи ні.

Зрозумій уже ЗАРАЗ, ким ти хочеш стати, і твоє ЗАВТРА буде щасливим!

   Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів та природокористування України, традиційно, як і було заплановано, 17 квітня провів Онлайн-день відкритих дверей для школярів та батьків, щоб вони могли отримати якомога більше інформації про спеціальності, освітні програми, стратегію університету, умови та матеріально-технічне забезпечення, можливості для студентів та дозвілля, яке допоможе розвивати світогляд і створювати найміцніші дружні зв’язки, зорієнтуватися у розмаїтті спеціальностей, вибрати найбільш актуальну професію, отримати поради та консультації фахових викладачів-практиків, зануритися у справжнє студентське життя навіть в умовах карантину.

     Основними гостями заходу стали 169 осіб з числа учнів, батьків, вчителів та студентів коледжів з Києва та різних куточків України, а саме:

- кількість учнів – 81

- кількість студентів коледжів/технікумів – 35

- кількість вступників в магістратуру – 23

- кількість батьків та інших гостей – 18

- кількість представників університету – 12

із наступних закладів:

- Бобровицький ліцей Чернігівської обл.

- Ліцей №100 «Поділ», м. Київ

- Технічний ліцей м. Києва

- Гусятинський коледж м. Гусятин, Тернопільської області

- Київський кооперативний інститут бізнесу і права

- Чортківське медичне училище Тернопільської області

- Медичне училище №1 м. Київ

- Гімназія Троєщина, м. Київ.

- Кам'янський еколого-економічний ліцей Кам'янської районної ради Черкаської області

- Ірпінський фаховий коледж НУБіП України

- Немішаївський фаховий коледж НУБіП України

- Технолого-економічний коледж (м. Біла Церква)

- Новосілківська загальноосвітня школа, Київська обл..

- Юрівська загальноосвітня школа, Київська обл.

- Дослідницька загальноосвітня школа, Київська обл.

- Гребінківська загальноосвітня школа, Київська обл.

- спеціалізована школа №97 імені О. Теліги міста Києва

- ВСП Березоворудський фаховий коледж ПДАА

    Враховуючи, що декан факультету Лариса Баль-Прилипко в цей час виступала на суспільному телебаченні на телеканалі Україна 24, яка приєдналася під час роботи онлайн-конференції, захід відкрив організатор, в.о. кафедри  процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів, який представив всім учасникам програму сьогоднішнього заходу.

    Про переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом, матеріально-технічну базу лабораторій, навчання студентів, соціальні умови для студентів розповів доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко. Він також звернув увагу учнів та батьків на спеціальності 181 «Харчові технології» та 229 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців.

    Представник Ради роботодавців, який також і викладає на факультеті, Віктор Ємцев підтвердив потужність лабораторій факультету, де студенти на високому рівні можуть проводити не лише заняття, навчаючись на бакалавра, але й виконувати свої наукові роботи, наукові дослідження, навчаючись в магістратурі, які неможливо провести в жодному університеті нашої країни. Маючи досвід роботи в інших вузах, Віктор Іванович відмітив, що саме великі можливості факультету давати високі знання студентам надихнули його працювати саме в НУБіП, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Також він навів статистику про «голод кадрів» у нашій промисловості, відмітивши, що на одного юриста в країні 30 кандидатур, а на 5 місць технологів – 1 людина. Він привітав всіх, хто сьогодні приймає участь у даному заході, і сказав: «Головне – зробити перший крок. Хто почав, той зробив половину справи», привітавши всіх з цим першим кроком.

    Завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Владислав Сухенко представив презентацію про особливості підготовки фахівців освітньої програми "Якість, стандартизація та сертифікація" спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». У наведених слайдах відобразив діяльність ректора університету Станіслава Ніколаєнка, відмітив все те, що започаткував наш ректор, які розбудови за його підтримки виконані в університеті. Відмітив, що наш університет займає 3- місце серед вузів України, а спеціалізація «Якість, стандартизація та сертифікація» ввійшла в ТОП-5 спеціальностей України, і випускники працюють на всіх великих підприємствах України різних галузей народного господарства, таких як Кока-кола, Ашан, Миронівський хлібопродукт, в лісопереробній галузі та ін.

    В.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів доповнив попередню інформацію про підготовку спеціалістів за спеціальностями факультету з презентацією про особливості підготовки фахівців за скороченим терміном навчання (випускників коледжів), в якій також представив інформацію для тих, хто закінчує коледжі, технікуми, училища, про умови вступу, навчання, про документи, які необхідно подавати для вступу в університет на наш факультет, про різноманітні культурні та просвітницькі заходи та дозвілля студентів. Також розповів про проведення занять у віртуальному просторі в умовах карантину та пандемії, онлайн провів практичне заняття про гідравлічний ефект з’єднаних посудин.

    Голова студентської організації факультету, студентка 2 курсу Яна Газін розповіла присутнім про студентське життя в університеті, про роботу студентської організації, дозвілля, про все, що було показано в попередньо представлених презентаціях, запросила абітурієнтів обов’язково вступати лише на наш факультет, приєднатися до них в групу і приймати участь у вебінарах, конференціях та інших активних заходах.

    Відповідальна за міжнародну діяльність факультету Олена Очколяс розповіла про міжнародну мобільність студентів, про співпрацю університету з різними міжнародними вузами, про велику можливість навчатися та проходити практику на підприємствах Німеччини, Франції, Швейцарії, Великобританії, Італії  з одночасним заробітком значних коштів. «Навчання на нашому факультеті – це щасливий квиток у майбутнє», - відмітила вона. Лише наші студенти мають можливість не лише проходити практику за кордоном, але і навчатися за системою подвійний дипломів, про що розповіли студенти, які в цей час перебувають на навчанні у Франції та Німеччині. 

    До бесіди підключилася декан факультету Лариса Вацлавівна, яка повернулась зі зйомок на телебаченні. Як завжди, вона з радістю привітала всіх присутніх та доповнила інформацію про вступ на наш факультет, про вибір спеціальностей, про великі можливості навчання на факультеті, про участь школярів в олімпіаді та можливість отримати додаткові 20 балів, про переваги при зарахуванні, якщо готуватимуться до вступу на курсах підготовки, про можливість здобути 2 спеціальності одночасно, навчаючись на стаціонарі і заочно, про вступ одразу на 3-й курс університету після навчання в коледжі, про можливість отримати європейський диплом в університетах Литви, Франції чи Німеччини відповідно до європейських програм обміну студентами, про можливість набратися фахових знань від потужного професорсько-викладацького складу факультету в сучасних аудиторіях, науково-навчальних лабораторіях, фундаментальній бібліотеці, про нову спеціальність 229 «Громадське здоров’я», про навчання за новою освітньою програмою «Нутриціологія», про майбутнє працевлаштування після закінчення навчання за даними спеціальностями, і викликала багато запитань у присутніх. Всіх запросила вступати на наш факультет і сказала, що вони вже зробили свій правильний вибір, приймаючи участь у нашому спільному заході.

    Про свій досвід навчання за кордоном розповів студент другого курсу магістратури Олександр Аношкін, який навчався у Вищій школі сільського господарства та природничих наук, (м. Ліль, Франція). Він поділився інформацією, що, знаючи іноземну мову з школи і, вступивши в наш університет, не думав, що ці знання  йому знадобляться в такій мірі. І звернув увагу на переваги навчання саме у нас та одночасного проходження практик на підприємствах за кордоном.

    Студентка другого курсу магістратури за освітньою програмою «Нутриціологія» Галина Терновик навчається в Німеччині в університеті прикладних наук. Вона також із захопленням розповіла про великий досвід проходження практик у Німеччині та Швейцарії, під час яких отримала гарний рівень німецької мови, що в подальшому допомогло їй потрапити на навчання до Німеччини. Вона націлила всіх, що потрібно прикладати зусиль, проявляти себе, тоді будуть усі можливості для самореалізації. Розповіла, що наші навчальні та наукові лабораторії на європейському рівні, що отримані в нашому університеті гарні знання дуже допомагають їй у подальшому навчанні, а також розповіла переваги студентського життя в гуртожитку, яке об’єднує студентів у єдину родину. «А наш факультет, це одна сім’я, єдина родина», сказала вона. Запросила вступати на наш факультет, де всі студенти відчувають себе по-сімейному затишно.

    Студентка другого курсу магістратури за освітньою програмою "Нутриціологія" Катерина Кім, яка також навчається за системою подвійних дипломів у Вищій школі сільського господарства та природничих наук (м. Ліль, Франція), відмітила високий рівень підготовки наших студентів, високий рівень знань, які дають викладачі факультету нашим студентам. «Завдяки високим базовим знанням, які я отримала в університеті, я мала таку можливість поїхати на навчання у Францію», - відмітила вона. «І тепер мені легко тут навчатися». Сказала, що провела найкращі роки студентського життя саме в гуртожитку, що дуже за всіма сумує і дуже-дуже обожнює свій факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.  

     При опитуванні учасників заходу, які були присутні на Дні відкритих дверей університету в кількості 187 осіб, наш факультет за вибраними спеціальностями при вступі в університет виглядає наступним чином:

На завершення заходу батьки абітурієнтів зробили висновок - отримані під час навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК глибокі фахові знання дозволять нашим майбутнім студентам досягти успіху у житті!

Юлія Крижова,
доцент кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook