Територія щастя – сімейна ферма Володимира і Світлани

12 квітня 2021, 15:21

Підприємець Володимир Васильєв разом із дружиною створили у селі Великі Дмитровичі під Києвом віслючу ферму Osloff - місце «сили» відновлення людини й дозвілля киян. Родинні пікніки тут звичайна справа, для дитини поїздка на віслючу ферму Osloff під Києвом це захопливий квест. Тут місце для фото, також можна покататися на човні, нагодувати тваринок, пообійматися з віслюками, поїздити верхи на спині у Афоні та насолодитися спілкуванням з котами і рудим песиком Діді. Донкі-терапія сподобається і дорослим, милі віслюки дарують не тільки гарний настрій, веселять і лікують від стресу.

Ми зі студентами, членами гуртка «Юний журналіст» побували на родинній фермі. Засновники господарства радо зустріли молоді і запросили студентів для проходження практики. Це романтичне місце біля Києва поступово розбудовується, Світлана (господиня) каже: «є можливість реалізувати свої амбіції для студентів усіх спеціальностей і факультетів: створити ландшафтну клумбу, педагогам - бавитися із дітьми і придумувати квести, журналістам - писати і знімати матеріали про природу і світ тварин, ветеринарам - наші милі віслюки. Усім студентам практика, досвід, гарний настрій і смачне частування від господарів. Ми відкриті для співпраці, будь ласка».

 

Відео: https://youtu.be/N-tm1qVvrwc

 

Як часто ми із ностальгією згадуємо дитинство в селі, бабусині пиріжки, теплу духмяну траву на пасовищі, дзвінкотиння цепу старого колодязя у дворі... І як не вистачає цього нашим дітям серед урбаністичних джунглів!
Батько медицини Гіпократ, стверджував, що віслюче молоко лікує від всіх хвороб, що пов'язані з імунітетом. Єгипетська цариця Клеопатра зберегла красу та фізичну молодість завдяки ваннам з віслючого молока, тримала близько 300 віслиць та де б не подорожувала завжди брала іх з собою.

Корисні властивості віслючого молока обумовлює також тілобудова тварини. Шлунок віслюка однокамерний, на відміну від чотирьохкамерних шлунків жуйних корови та кози. Через це віслюче молоко дуже чисте за бактеріальним складом та не потребує пастеризації. Але найбільш вражаючою ознакою віслючого молока є його властивість впливати на імунітет. Вишукування Кіпрського Технологічного Університету дозволяють рекомендувати віслюче молоко для виробництва дитячого харчування, як найбільш подібного до материнського молока.

 

Назар Труба (школяр, м. Вишневе),
член гуртка «Юний журналіст»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook