Національна інтерпретація стандартів сільськогосподарського виробництва на порядку денному засідання НТРГ

1 квітня 2021 року
м. Київ, НУБіП України

У зв'язку зі  змінами сьогодення та розвитком особливої уваги до здоров'я, навколишнього середовища та ресурсів, у роздрібній торгівлі і серед споживачів постійно зростає попит на відповідальновироблені продукти. Тому для сільськогосподарських виробників в усьому світі не втрачає актуальності стандарт GLOBALG.A.P. Це міжнародно визнаний стандарт безпечного виробництва харчової продукції у сільському господарстві оснований на принципах стійкого розвитку.

З метою сприяння поширенню інформації про стандарти сільськогосподарського виробництва відбулося чергове засідання Національної технічної робочої групи (НТРГ) GLOBALG.A.P, зважаючи на особливості епідеміологічної ситуації місцем  проведення зустрічі обрано платформу ZOOM, а організатором зібрання і надавачем технічної підтримки була - Академія ТОВ «Центр розвитку якості».

Основні питання порядку денного засідання Національної технічної робочої групи GLOBALG.A.P стосувалися представлення гармонізованих модулів  GLOBALG.A.P. в тваринництві, огляд плану та стану розроблення стандартів GLOBALG.A.P. версії 6, огляду стану сертифікації в Україні та інших робочих питань діяльності.

Були присутні члени Національної технічної робочої групи (НТРГ) GLOBALG.A.P.  та запрошені доповідачі, зокрема Юрій Оглашений Експерт Проекту USAID АГРО та Едіт Страздіна ключовий технічний менеджер GLOBALG.A.P.  із роботи з партнерами у Центральній Азії, Латвії та Росії.

Юрій Оглашений експерт Проекту USAID АГРО висвітлив питання щодо стану  підготовки гармонізованих модулів  GLOBALG.A.P. в тваринництві. Починаючи з вересня 2020 було здійснено переклад модулів: Виробництво молока; Вівці; Телята молодняк; Свині; Індики; Загальні вимоги до тваринництва. Зокрема, представлені модулі включали інформацію щодо актуалізації кроків для проходження та підтримки сертифікації GLOBALG.A.P., нормативного забезпечення, доступу до стандартів, варіантів та сфери сертифікації, процедур внутрішнього контролю та самооцінювання, модульної структури стандартів комплексного забезпечення фермерського господарства у сфері тваринництва. 

 

Наталія Сілонова,
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook