15 квітня – Міжнародний день культури

15 квітня 2021, 10:00

 15 квітня – Міжнародний  день культури

         World Art Day – Міжнародний день культури (Всесвітній день мистецтв) - міжнародне свято, ініційоване Міжнародною асоціацією мистецтв International Association of Art (IAA/AIAP), партнером ЮНЕСКО, для підвищення обізнаності про творчу діяльність у всьому світі.
 Ідея обрати дату для дня, який об’єднає діячів та поціновувачів мистецтва, вперше пролунала на XVII Генеральній асамблеї Міжнародної асоціації мистецтв і належить представнику Туреччини. Це відбулося 2012 року в мексиканському місті Гвадалахара, де ініціативу підтримали делегати від більшості країн світу.
Чому саме ця дата? 15 квітня 1452 року народився геніальний Леонардо Да Вінчі. І хоч сам він вважав себе, перш за все, науковцем, його неоціненний внесок у мистецтво є незаперечним. Для світу Да Вінчі - уособлення широти поглядів, дослідницького духу та свободи самовираження. Тому і свято стало символом краси, свободи слова, терпимості і братерства, миру в усьому світі, символом світлого впливу витончених мистецтв на інші галузі і сфери нашої діяльності.
         Тож цінуймо мистецтво, насолоджуймось мистецтвом і поринаймо у чарівний світ культури. Цього разу – театральної . Для вас її сьогодні представляє народний театр «Березіль».
 

 

 

 

 

Ірина Майданюк,

завідувач кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook