Локдаун — випробування для освітян

16 квітня 2021 року
НУБіП України

 Дайте молоді можливість показати свої суперздібності під час локдауну, і приємно здивуєтесь - це справді час змін! Час сильних особистостей! Час розумних і кмітливих!

15 квітня 2021 року за ініціативи В.В. Чекалюк для студентів 1 та 2 курсів відбулася науково-практична студентська конференція «Сучасний землеустрій: фахівці-майбутнього. Геодезія очима студентів: історія, перспективи і сьогодення» в рамках дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням». Ми знаємо, як складно влаштувати вдома комфортну аудиторію і скласти свій робочий день, ідеальний навчальний графік, — проте нам вдалося! Протягом 8-ми академічних годин нашу конференцію відвідало понад 120 студентів-учасників.

 

«Студенти - молодці! Ми змогли провести повноцінну конференцію, де студенти спробували у ролі спікерів, модераторів, взяли участь у дискусії», - ділиться враженнями організатор, доцент В.В.Чекалюк.

Справді, викладачі-практики, науковці, студенти і батьки стурбовані тим, як адаптуватися у процес ефективного, дієво-результативного он-лайн навчання. Викладач каже: «Ми спробували своїми діями дати відповідь на численні актуальні питання, зокрема:

1. Як онлайн-формат впливає на засвоєння матеріалу?

2. Чи підходить онлайн-навчання всім людям?

3. Чи зможуть онлайн-курси замінити офлайн-формат?

Як дружити в спілкуватися з однокурсниками?
Як виконувати практичні роботи? Спільні проекти?».
Мета конференції: обговорення сучасного стану та викликів професії, становлення фахівців, відомі постаті і формула успіху, видатні випускники, а також відзначення 25-річчя відновлення роботи факультету землевпорядкування у Національному університеті біоресурсів та природокористування України.

Робочі мови: українська

До 1 квітня 2021 р. старости подають список студентів і обрані теми для участі у конференції.

Студенти задоволені, що здобули новий корисний досвід публічних виступів та підготовки проектів, — чудовий результат навчання (курс «Українська мова за професійним спрямуванням» майже пройдено, попереду захист робіт та іспит). Студенти підготували кожен свою тему відповідно до Тематичних секцій віртуальної конференції і протягом квітня змогли виступити:

1. Чому я обрав свій фах.

2. Прогнози еволюції галузі.

3. Видатні постаті їхній вплив на мій світогляд.

4. Інновації у світі та Україні (порівняння, практичний досвід)

5. Майбутнє професії землевпорядника.

   

«Головне — це заохотити студента до навчання, зацікавити вивчати предмет та займатися самовдосконаленням», - каже доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Чекалюк Вероніка Василівна. Ми спробували змусити мозок працювати ефективно на дистанційному навчанні і ми щасливі від того, як нам вдалося налагодити роботу.

Щорічно весною землевпорядники України у відзначають своє професійне свято, хочемо привітати кожного і побажати бути щасливими попри обставини, попри обмеження, цінуймо кожну мить життя і розвиваймося. Першокурсники пишаються своєю майбутньою професією і орієнтуються на світових лідерів і їхні кар’єрні здобутки. Ми навчаємося у час змін! Час мудрих і сильних особистостей! Час розумних і кмітливих лідерів!

Відеозвіт можна переглянути на каналі YouTube: 

 

 

Тимур Труба,
гурток «Юний журналіст» НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook