Наукова співпраця кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька з Інститутом хімії високомолекулярних сполук НАНУ

14 квітня 2021 року
     В рамках співпраці з Інститутом хімії високомолекулярних сполук НАНУ виконано дослідження здобувача наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" Довбні Юлії.

     Впродовж 2020 року в лабораторіях Інституту хімії високомолекулярних сполук (ІХВС) НАНУ та кафедри ветеринарної гігієни імені професора А. К. Скороходька Національного університету біоресурсів і природокористування України в рамках “Договору про співробітництво та організацію взаємовідносин у сфері створення та використання нанорозмірних систем доставки наночастинок біоцидних металів (срібла) в живих організмах” впродовж 2019-2021 років були підготовлені та проведені випробування біологічної дії препарату наносрібла, одержаного в полімер/неорганічних гібридних носіях на курах-несучках. Дослідження були проведені здобувачем наукового ступеня доктора філософії Довбнею Юлією під керівництвом доктора ветеринарних наук, професора Шевченко Лариси Василівни.

     Синтез препарату наносрібла та дослідження його властивостей було здійснено у відділі фізики полімерів ІХВС НАНУ під керівництвом доктора хімічних наук, професора Желтоножської Тетяни Борисівни. В процесі досліджень здобувачем Довбнею Юлією отримано нові дані щодо впливу препарату наносрібла в носіях на основі полімер/неорганічних гібридів на організм курей-несучок, якість та безпечність харчових яєць, які будуть покладені в основу дисертаційної роботи та наукових публікацій.

     На зустрічі проведено підсумки наукових досліджень, проаналізовано отримані результати та заплановано підготовку сумісних публікацій у наукових виданнях.

Ольга Якубчак,
Гарант ОНП "Ветеринарна гігієна,
санітарія і експертиза", професор

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook