Майстер-клас для учнів ІАЛ НУБіП України в рамках гуртка «Світ товарознавства»

9 березня 2021 року

9 березня 2021 року в рамках співпраці Ірпінського фахового коледжу НУБіП України з Ірпінським академічним ліцеєм НУБіП України відбулося чергове засідання гуртка «Світ товарознавства» для ліцеїстів 9-В класу.

Завідувач лабораторії «Дослідження якості харчових продуктів», к.с-г.н. Микола Поцелуйко провів майстер-клас «Визначення якості ковбасних виробів за допомогою органолептичних та фізико-хімічних методів».

Ліцеїсти дослідили напівкопчену ковбасу «Дрогобицька» та варену «Лікарська» на відповідність ДСТУ 4436:2005. Юні експерти визначили масу нетто, зовнішній вигляд, консистенцію, вигляд фаршу на розрізі, смак, запах, масову частку вологи визначили на приладі Чижової та масову частку жиру на екстракторі Сокслета.

Визначивши якість ковбасних виробів, ліцеїсти виявили, що ковбаса напівкопчена має надлишковий вміст вологи.

Висловлюємо щиру подяку за співпрацю адміністрації Ірпінського академічного ліцею НУБіП України та сподіваємося, що знання, отримані ліцеїстами, будуть корисними їм у майбутньому.

 

                                                                         Ірина Вінник,

голова циклової комісії маркетингу і торгівлі

 

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook