НПП кафедри глобальної економіки розглядають питання з економічного розвитку сталої аквакультури в рамках проведення «Aquaculture Business Ukraine-2021»

9 квітня 2021, 19:57
НУБіП України

   «Aquaculture Business Ukraine-2021» – захід, який покликаний стимулювати розвиток української аквакультури на засадах сталого розвитку. Форум «Aquaculture Business Ukraine-2021» проходить в рамках інтерактивної платформи «Aquaculture for life» заснованою Бюджетною установою «Методично-технологічний центр з аквакультури» за участі Національного університету біоресурсів і природокористування України (запрошенняпрограма форуму).  Завідувач кафедри глобальної економіки, д.е.н., проф. Наталія Вдовенко виступила з доповіддю «Аквакультура України в глобальному конкурентному світі».

 

Також з доповідями виступили:
Юрій Яременко, виконавчий директор асоціації виробників аквакультури «Українська аквакультурна спільнота». Роль асоціації «Українська аквакультурна спільнота» у формуванні рибогосподарської політики в Україні.

Софіко Діасамідзе, голова правління Асоціації органічної аквакультури «Foregi». Діяльність асоціації «Foregi» у розвитку аквакультури в Аджарії.
Рамаз Мікеладзе, представник Національного агентства з охорони навколишнього природного середовища Грузії. Досвід реформування аквакультури Грузії.

Шухрат Рахманов, заступник голови асоціації «Узбекбаликсаноат». Основні аспекти розвитку аквакультури Узбекистану.

Сауле Асилбекова, доктор біологічних наук, заступник генерального директора Науково-виробничого центру рибного господарства. Основні аспекти розвитку аквакультури Казахстану.

Райвіс Апсітіс, міжнародний експерт з аквакультури. Розвиток аквакультури Литви.

Олександр Маліновський, кандидат технічних наук. Університет Південної Чехії в Чеській Республіці, факультет рибного господарства та охорони вод, лабораторія інтенсивної аквакультури. Досвід вирощування судака в РАС у Чеській Республіці.

Рамі Алон, експерт Програми USAID AGRO.
Досвід запровадження діяльності іхтіологічної сервісної (інспекторської) служби Ізраїлю з урахуванням її самоокупності.
Досвід Ізраїлю у розвитку об’єднань виробників аквапродукції.

Також у рамках проведення форуму відбулась презентація кращих практик та налагодження співпраці бізнесу:

  Дмитро Загуменний, голова правління Асоціації імпортерів та експортерів рибної продукції. Імпорт, експорт та переробка рибної продукції в Україні.

  Ігор Маслюк, експерт Програми USAID AGRO. Презентація результатів Маркетингового дослідження потреб HORECAу рибній продукції.

  Богдан Прокоса, власник ТМ «AQUAFARM». Досвід просування продукції ТМ «AQUAFARM» на українському ринку.

  Малік Ісламов, представник ТМ «Ройчер Аква». Досвід виробництва українських рибних кормів та їх просування на ринок.

  Рамі Алон, експерт Програми USAID AGRO (Ізраїль). Перспективи та можливості запровадження інноваційного аквавиробництва в Україні.

  Юрій Шарило, директор Бюджетної установи «Методично-технологічний центр з аквакультури». Науково-практична підтримка української аквакультури.

  Наталія Гриневич, професор, доктор ветеринарних наук, завідувач кафедри іхтіології та зоології Білоцерківського національного аграрного університету. Як налагодити співпрацю науки та бізнес-середовища в аквакультурі: досвід Білоцерківського національного аграрного університету.

  Кафедра глобальної економіки активно працює над удосконаленням навчального процесу, посиленні практичної складової підготовки майбутніх фахівців, тому залучила до участі у форумі студентів НУБіП України, що навчаються на бакалавраті і магістратурі за спеціальністю "Водні біоресурси і аквакультура", магістрів ОПП "Прикладна економіка". Для формування фахових компетенцій майбутніх фахівців важливе значення має не лише освітнє, а й науково-практичне середовище, у якому відбувається їх становлення як спеціалістів певної галузі. У сучасних умовах зростання конкуренції на ринку праці роботодавці висувають до молодих спеціалістів - випускників ЗВО вимоги, пов'язані з готовністю застосування в реальних умовах практичної діяльності знань, умінь і навичок, здобутих у закладі вищої освіти, а також здатністю швидко адаптуватися до мінливих умов практичного середовища. Одним зі шляхів вирішення цього завдання є реалізація практико-орієнтованого підходу. Саме такий підхід у професійному навчанні спрямований на наближення освітнього процесу до потреб практики й життя.

  Захід має за мету інтегрування у сферу вітчизняної аквакультури кращих вітчизняних і світових практик з ведення відповідальної екологобезпечної аквакультури, еколого-правової просвіти населення, гармонізації заходів і організаційно-економічних механізмів функціонування виробничого сектору до сучасних вимог.

Лариса Михальчишина, к.е.н.,
доцент кафедри глобальної економіки
 

 

 



 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook