Центр франкофонної освіти і культури: Parlons français з Монік Дюффе

3 квітня 2021 року

 Нарешті до НУБіП завітала «Французька весна» зі своїми приємностями й очікуваннями. Вже стало доброю традицією щовесни вітати французьких гостей у нашому університеті. Цьогорічні зустрічі поки відбуваються дистанційно. C’est la vie!

    На базі Центру франкофонної освіти і культури гуманітарно-педагогічного факультету і за підтримки наших французьких партнерів: Жозі Анекен, президентки Асоціації «Французької мови як іноземної» FLE федерації «Обміни Франція Україна» і Філіпа Жене (співпрезидента цієї федерації, були організовані онлайн-курси з викладачем французької мови Монік Дюффе.
     Курси FLE проводяться для франкомовних студентів-філологів і студентів з інших факультетів, – тих, хто успішно пройшов конкурсний відбір і будуть проходити стажування у Франції.
     Перше заняття відбулося 19 березня. На ньому студенти познайомилися з викладачем Монік Дюффе та іншими учасниками курсу FLE.

     Пані Дюффе є досвідченим педагогом і професійним викладачем французької. Вона має індивідуальний підхід до кожного студента, допомагаючи покращити рівень знань, подолати мовний бар'єр і здобути всі необхідні мовні навички для майбутнього стажування у Франції. Монік комбінує та застосовує на практиці різноманітні сучасні методи викладання французької мови, де у центрі уваги – той, хто навчається. Наші слухачі курсів вчаться застосовувати всі свої комунікативні і творчі здібності на практиці.
     Заняття проводяться двічі на тиждень і на кожному з них, студенти виконують різні типи завдань, вивчають необхідну лексику та найголовніше – комунікують французькою, висловлюючи свої думки. Для урізноманітнення студенти аналізують і співають французькі пісні, які також є хорошим методом вивчення мови.
     Отже, цей курс дає дуже багато позитивного, ламає бар’єри і занурює студентів у французьке культурне середовище. Саме мовні курси з Монік Дюффе допомагають студентам формувати стійку мотивацію до опанування французької, такої красивої, але досить складної мови. А ще ми обговорюємо не тільки тексти підручника, а й соціальні проблеми, які цікавлять всіх і кожного.

     Ми щиро вдячні гуманітарно-педагогічному факультету за таку чудову нагоду і досвід у спілкуванні з носіями французької мови, представниками франкомовної країни, докладені зусилля щодо нашого професійного зростання та майбутнього.
     Отож, parlons français!

Буряченко Анастасія, Баштова Катерина,
Бекетова Дар’я, студентки ІІ курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook