«КИЇВCЬКА ПЕКТОРАЛЬ» - В АРСЕНАЛІ НАРОДНОГО ТЕАТРУ «БЕРЕЗІЛЬ»

30 березня 2021, 10:00

 «КИЇВCЬКА ПЕКТОРАЛЬ» -

В АРСЕНАЛІ НАРОДНОГО ТЕАТРУ «БЕРЕЗІЛЬ»

«Київська пектораль» - професійна театральна премія, яка присуджується щорічно напередодні Міжнародного дня театру (27 березня) за підсумками календарного року, що минув. Заснована вона була за ініціативою Київського міського відділення Національної спілки театральних діячів України   та за підтримки Головного управління культури Київської міської державної адміністрації у 1992 році, а вперше вручена 27 березня 1993 року. Премія стала першою в Україні і на теренах СНД професійною театральною премією,  визнанням і вшануванням кращих акторів, режисерів, представників інших творчих професій, пов’язаних з театральним мистецтвом.
Претенденти на премію щорічно розглядаються у таких основних номінаціях: «За кращу драматичну виставу», «За кращу музичну виставу», «За кращу дитячу виставу», «За кращу камерну виставу (виставу малої сцени)», «За кращу режисерську роботу», «За краще виконання чоловічої ролі», «За краще виконання жіночої ролі», «За краще виконання чоловічої ролі другого плану», «За краще виконання жіночої ролі другого плану», «За кращу сценографію», «За кращу музичну концепцію вистави», «За краще пластичне вирішення вистави», «За кращий акторський дебют», «За кращий режисерський дебют».
 
 
За майже тридцять років існування премії більш як 200 імен було занесено у списки її лауреатів. Лауреатами театральної премії «Київська пектораль» свого часу стали Богдан Ступка, Ада Роговцева. Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Олексій Богданович, Валерія Заклунна, Євгенія Мірошніченко та багато інших видатних митців сцени.
 
 
         Цьогоріч лауреати театральної премії "Київська пектораль - 2020" були оголошені в Міжнародний день театру. Так, "За вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва" була відзначена українська акторка театру та кіно, громадський діяч, народна артистка України Раїса Степанівна Недашківська. А от номінацію "Кращий народний театр" отримав Народний студентський театр "БЕРЕЗІЛЬ" Національного університету біоресурсів і природокористування України за виставу "Моя професія сеньор з вищого світу, або Мільйон у весільному кошику".
 
 
 
     «Щиро дякуємо оргкомітету мистецького дійства «Київська Пектораль» за цю високу професійну нагороду непрофесійному театру, - каже керівник театру старший викладач кафедри культурології Наталія Тітенко– Дякуємо за віру в нас, дякуємо за постійну підтримку і допомогу ректорату нашого університету і особисто Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку. Це наша спільна нагорода! А велика творча родина – народний театр «Березіль» - обіцяє надалі творити, витворяти і служити Його Величності Театру, цьому дивовижному світові різнобарвних емоцій, цій фабриці яскравих фантазій і таланту!»
      Вітаємо наших акторів з високою нагородою! Утверджуйте і надалі високий мистецький дух , доносіть світло і радість до глядача і, звичайно, знову перемагайте! 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook