В університеті тривають кадрові зміни: поповнення проректорського корпусу та нові очільники факультетів і кафедр

1 квітня 2021 року
За пропозицією ректора Станіслава Ніколаєнка 31 березня 2021 року вчена рада затвердила кандидатури нових проректорів: Василя Шинкарука – на посаді проректора з науково-педагогічної роботи (навчальна діяльність), Вадима Кондратюка – проректора з наукової та інноваційної діяльності.

     Василь Дмитрович Шинкарук має великий досвід роботи в освітній галузі – доктор філологічних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, заслужений працівник освіти України. Народився на Івано-Франківщині, здобув вищу освіту в Чернівецькому державному університеті. Працював заступником директора школи, заступником навчального відділу в своїй alma mater. З 2003 року – на різних посадах в Міністерстві освіти і науки України: начальник відділу інспектування вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації в Державній інспекції навчальних закладів, заступник директора департаменту вищої освіти, начальник управління гуманітарної та педагогічної освіти, начальник управління ліцензування, акредитації та нострифікації, заступник міністра освіти і науки.
     Також Василь Дмитрович має досвід роботи в закладах вищої освіти – директором навчально-наукового інституту Національного авіаційного університету, проректором Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, деканом гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

     Вадим Кондратюк більше двадцяти років працює в НУБіП України, де у 2001 році закінчив зооінженерний факультет. Пройшов тут шлях асистента, доцента кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного, заступника декана, декана рибогосподарського факультету, а з 2015 року - декана факультету тваринництва та водних біоресурсів, який став одним з провідних в університеті.
     Вадим Миколайович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент, відмінник освіти України. Він активно залучає роботодавців і бізнес до взаємовигідної співпраці з університетом, має справжні партнерські стосунки з науковцями і виробничниками з більш як 20 країн світу – США, Китаю, В’єтнаму, Німеччини, Нідерландів, Австрії, Грузії та інших.

    Відповідно були перерозподілені повноваження проректорів. Так, Василь Шинкарук зосередиться на навчальній та методичній роботі, діяльності відокремлених підрозділів, магістратурі та організації практичного навчання. Сергій Кваша опікуватиметься діяльністю аспірантури як однією з найважливіших напрямків у діяльності університету. Він також відповідатиме за виховну, патріотичну, спортивну, культурно-масову роботу. Вадим Кондратюк буде займатися співпрацею з роботодавцями і бізнесом, науковою та інноваційною діяльністю. Пріоритетом для Вадима Ткачука залишатиметься міжнародна та економічна діяльність. Валерій Іщенко займатиметься адміністративно-господарською роботою, будівництвом, енергозабезпеченням та житлово-комунальним господарством.

     Оновлення відбулися і в деканському корпусі. Виконуючими обов’язки деканів гуманітарно-педагогічного факультету наказом ректора призначено Інну Савицьку, факультету тваринництва та водних біоресурсів – Руслана Кононенка.
     Інна Савицька – кандидат філософських наук, доцент, вищу освіту здобула в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Працювала вчителем історії, заступником директора школи, асистентом, старшим викладачем, доцентом кафедри філософії, заступником декана гуманітарно-педагогічного факультету, а з 2018 року – завідувачем кафедри філософії НУБіП України.

     

     Руслан Кононенко – кандидат ветеринарних наук, доцент, у 2004 році закінчив факультет ветеринарної медицини Національного аграрного університету. Трудовий шлях розпочинав асистентом, старшим викладачем, доцентом, потім працював заступником декана рибогосподарського факультету, що згодом було реорганізовано у факультет тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України.

     Кадрові зміни відбулися і серед очільників кафедр. Так, виконуючою обов’язки завідувача кафедри філософії призначено Валентину Культенко, а кафедри економіки – Вікторію Байдалу.
     Валентина Культенко – кандидат філософських наук, доцент, закінчила Київський державний інститут культури. Трудову діяльність розпочинала бібліотекаром, працювала асистентом, старшим викладачем, доцентом кафедри філософії.

     

     Вікторія Байдала – доктор економічних наук, професор, вищу освіту здобула в Сумському сільськогосподарському інституті. Працювала асистентом, старшим викладачем, доцентом кафедри економічної теорії в Сумах, професором кафедри економічної теорії НУБіП України.

     Усім новопризначеним колектив бажає успіхів і творчої наснаги на благо Національного університету біоресурсів і природокористування України!

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook