Удосконалення освітніх програм - тема засідання Клубу аграрного та освітнього консалтингу

30 березня 2021 року
Відбулося чергове онлайн-засідання Клубу аграрного та освітнього консалтингу (КАТОК). Керівник Клубу Прохорчук Олександр відкрив засідання вітальним словом до його членів, актуалізував напрямки роботи: а саме вдосконалення Освітніх програм підготовки фахівців: «Професійна освіта», «Педагогіка вищої школи», «Інформаційно-комунікаційні технології у освіті».

     Першою слово взяла директор науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Іщенко Тетяна Дем’янівна, яка сказала, що відслідковує наші освітні програми, адже фахівців яких ми готуємо потребує Український ринок праці, також вказала на важливість екологізації освіти, саме додавання екологічної складової на її думку є пріоритетною для усіх сучасних освітніх програм.

     Гарант освітньої програми «Професійна освіта» Васюк Оксана Вікторівна підтримала ідею її удосконалення темами, які стосуються екологізації, наголосила, що питання, яке піднімалося у попередній час, а саме упровадження дуальної освіти наразі розглядається найсерйознішим чином для удосконалення освітніх програм кафедри педагогіки.

     Краснюк Василь Миколайович директор Березоворудського фахового коледжу Полтавської державної агарної академії також наголосив про важливість упровадження дуальних компонентів у програму підготовки майбутніх фахівців, а також виступив за збільшення практичної компоненти у навчанні студентів кафедри педагогіки.

     Тетяна Дем’янівна при цьому наголосила, що дуальна освіта передбачає навчання на робочому місці, що у свою чергу вимагає великої мотивації як зі сторони студентів так і роботодавців (бізнесу).

     Гарант програми «Інформаційно-комунікаційні технології у навчанні» Кучай Олександр Володимирович відмітив проходження успішної акредитаційної кампанії освітньої програми на 5 років, відмітив, що минулого року було внесено 12 пропозицій щодо удосконалення ОП, чекаємо пропозицій від усіх стейкхолдерів і цього року.

     Аліса Сергіївна Сухіх старший науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання зауважила про тісну співпрацю Національної академії педагогічних наук й Національного університету біоресурсів і природокористування України, повідомила, що зараз трендом у освітній галузі є хмарно-орієнтовані середовища й рекомендувала збільшити частку розподілу годин при підготовці фахівців ІКТО в сторону саме хмарно-орієнтованих середовищ.

     Оксана Вікторівна спитала фахівців ІІТЗН чи є можливість отримувати неформальну освіту у наших студентів під керівництвом Національної академії педагогічних наук, чи існують відповідні модулі, або курси, чи семінари для них?

     Аліса Сергіївна повідомила, що на базі ІІТЗН щорічно проходять тематичні конференції, читаються тренінги й курси по завершенню яких ті хто навчаються мають змогу отримати сертифікати про проходження таких заходів.

     Олександр Михайлович задав питання гарантам і роботодавцям щодо того, як саме учасники пропонують підвищувати публікаційну активність студентської молоді?

     Оксана Вікторівна повідомила, що видавництво «Логос» проводить щомісячні конференції для студентів і молодих вчених, з можливістю отримати електронних збірник.

    Аліса Сергіївна повідомила, що ІІТЗН також на постійній основі проводить безкоштовні тренінги щодо написання публікацій у науково-метричні бази «Скопус і Веб оф Саєнс».

     Тетяна Дем’янівна у контексті розмови відмітила, що на базі науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти видається журнал «Фахова передвища освіта» і закликала розглянути його як можливу платформу для обміну передовими ідеями у освітній галузі.

     Засідання плавно підійшло до кінця, керівник Клубу побажав усього найкращого раді роботодавців, гарантам програм й студентам, подякував за увагу й чудову співпрацю, й повідомив, що наступне засідання Клубу відбудеться наприкінці травня.

Прохорчук Олександр,
доцент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook