27 березня - Міжнародний день театру

27 березня 2021, 8:31

   27 березня відзначають своє професійне свято всі працівники театру, а разом з ними мільйони небайдужих глядачів. День театру щорічно відзначають в усьому світі з 1961 року після відповідного рішення на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.
   Традиційно цей день проходить під девізом «Театри як засіб взаєморозуміння та зміцнення миру між народами». Бо театр завжди намагається надихнути людей і вселити в них жагу до життя. Театральна творчість має здатність дарувати надію!
   День театру — це свято всіх працівників театру, а не тільки акторів, адже «театр починається з вішалки». Тут немає другорядних професій, тому цей день відзначають також режисери-постановники, продюсери, звукоінженери, сценаристи, світлотехніки, гардеробники та білетери.
   Вперше про театр згадується в джерелах, що датовані 497 роком до н.е. В них говориться про проведення свята, присвяченого богу Діонісу. Перша будівля театру з’явилась у Римі в 55 році до н.е., там виконували вірші та невеликі п’єси, переспіви легенд та міфів.
   Перший український стаціонарний театр був відкритий у Львові в 1795 році, а через 24 роки з’явилася перша українська п’єса «Наталка-Полтавка» Івана Котляревського.
   З нагоди Міжнародного дня театру проводяться театральні фестивалі, артисти отримують нагороди та державні звання, а глядачі йдуть на прем’єри вистав.
   Звичайно, було б дуже приємно побачити в залі глядачів і почути бурхливі оплески та... на жаль, і цього року День театру відзначають в умовах карантину у всьому світі.
   Але народний театр «Березіль» не міг залишити своїх глядачів без прем’єри, і тому ми створили новий фільм під назвою «Як дві краплі», де наші актори відтворили кінокадри з відомих фільмів. А от що з цього вийшло? Дивіться!
Приємного перегляду!)

ВІДЕО: https://youtu.be/RdyUFGY1E0A

Наталія Тітенко, старший викладач кафедр культурології,
керівник народного театру «Березіль»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook