Викладачі кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД стали учасниками круглого столу «Український агросектор в умовах Європейського зеленого курсу: виклики та можливості»

12 березня 2021 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 12 березня 2021 р. Ukrainian Business & Trade Association в партнерстві з Global 100% RE Ukraine та Бізнес-школою МІМ організували і провели онлайн круглий стіл, присвячений проблемам розвитку вітчизняного аграрного сектору за умов імплементації Європейського зеленого курсу. У дискусії взяли участь представники органів державної влади, вчені та очільники бізнес асоціацій й громадських об’єднань. Також до роботи круглого столу долучився доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Олександр Файчук.

Після вітальних слів Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка і заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - Торгового представника України Тараса Качки виступи було надано представникам вітчизняної науки та бізнесу. Зокрема, цікавим і змістовним був виступ координатора ФАО зі зв’язків з урядом та донорами в Україні Михайла Малькова на тему «Шляхи трансформації продовольчих систем України в умовах впливу кліматичних змін та кліматичної політики торговельних партнерів».

Не менш цікавою виявилась доповідь експерта з охорони навколишнього середовища UBTA Павленко Зої на тему «Формування національної системи торгівлі викидами парникових газів в контексті розвитку аграрного сектору», в якій вона акцентувала увагу учасників на місці агросектору на вуглецевих ринках ЄС та Китаю. Більше того, доповідач наголосила на тих уроках, які має винести Україна у даній сфері.

Варто зазначити, що в дискусії також прийняв участь Президент Українського клубу агробізнесу Алекс Ліссітса, який висловив власну думку щодо основних перспективних трендів для подальшого розвитку агросектору України. Разом із тим, він вказав на слабкі сторони у вітчизняній аграрній освіті й обґрунтував важливість її «перезавантаження», шляхом створення і впровадження нових прикладних освітніх програм на зразок «Агрокебети», що вже має місце на факультеті аграрного менеджменту НУБіП України.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook