Сучасні питання розвитку галузевої економічної науки у полі зору студентів та викладачів кафедри глобальної економіки

26 березня 2021 року
НУБіП України

  Галузі аграрного сектору України в умовах глобальних викликів характеризуються динамічним розвитком, здійснюють вагомий внесок у функціонування національної економіки, формують базові засади національної продовольчої безпеки.
   У цьому контексті д.е.н. проф. Вдовенко Наталія Михайлівна, завідувач кафедри глобальної економіки провела лекційне заняття для студентів магістратури, які нині освоюють навчальну дисципліну «Економіка рибогосподарської галузі».

   Світ на межі другого та третього тисячоліть стрімко змінюється. Новим змістом наповнюються усі сфери суспільного життя. Набуває нових рис увесь усталений, звичний порядок планетарного життя, перебудовується його устрій. Людство перебуває на порозі нової історичної епохи, найважливішою ознакою якої є стрімке наростання процесів світової глобалізації, що є об'єктивними і здійснюються незалежно від волі чи бажання окремих країн.

     Це важливо для всіх країн світу, а особливо для тих, в яких відбувається перехід від однієї соціально-економічної системи до іншої. До таких держав належить і Україна. Все частіше привертає увагу у всьому світі об'єктивна закономірність розвитку людства під назвою – глобалізація. Дані процеси стали дотичними і до галузі рибного господарства.

  Наталія Михайлівна відмітила, що нині набула чинності поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі, яка наближує вітчизняне рибне господарство до європейських стандартів, адаптує його до можливості застосування принципів Спільної рибної політики Європейського Союзу з метою розширення присутності на українському агропродовольчому ринку нових країн-членів Європейського Союзу.

Наталія Коробова, к.е.н., доцент
кафедри глобальної економіки

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook