Віртуальна подорож музеями Європи

25 березня 2021 року

24 березня 2021 року студенти-міжнародники другого курсу третьої групи здійснили онлайн-екскурсії музеями Парижа та Амстердаму.


Музей Орсе (Франція, Париж) привернув увагу студентів своєю неймовірною історією, адже колись давно ця велика триповерхова будівля була залізничним вокзалом. Зараз музей має неймовірне архітектурне оздоблення, що наскрізь пронизане атмосферою Франції. В музеї представлено безліч скульптур та картин в жанрі імпресіонізму та постімпресіонізму європейських майстрів середини XIX - початку XX століття. Студенти ознайомились з такими відомими картинами як «Руанський собор» Клода Моне,«Цирк» Жоржа Сера,

«Сімейний портрет» Едгара Дега, «Заклиначка змій» Анрі Руссо тощо. Найбільший ажіотаж визвала скульптура «Уголіно та його сини» Ламарка Жана-Батиста, оскільки вона була створена під враженням від «Божественної комедії» Данте Аліг’єрі, а та зі свого боку залишила яскравий слід у пам’яті студентів-міжнародників третьої групи ще за шкільних часів.


Чарівна картина «Зоряна ніч над Роною» Вінсента ван Гога, яку студенти помітили на віртуальних стінах Орсе, викликала бажання відвідати музей цього талановитого нідерландського художника. Тому за мить міжнародники опинилися в Амстердамі, в музеї Ван Гога, де зберігається найбільша колекція його робіт.

Картини «Персикове дерево в цвіту» та «Квітучі гілки мигдалю» стали темою для обговорення протягом довгого часу. Мабуть, причиною були ніжні відтінки кольорів, які навіювали весняний настрій.
Отримавши чудові враження від віртуальної подорожі та збагатившись новими знаннями, студенти повернулися до рідного краю.

Олена Гудзь,
студентка групи МВ-19003б,
спеціальність «Міжнародні відносини»
Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook