«ОБИРАЄМО СВОЄ МАЙБУТНЄ» - СВІДОМЕ СТАВЛЕННЯ ДО ВИБОРУ ПРОФЕСІЇ

24 березня 2021 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

«В. Сухомлинський писав, що немає нічого складнішого і багатшого за людську особистість. І пізнання людиною самої себе, таємниць свого життя як одного із аспектів її розвитку та самореалізації» - з такої цитати розпочала онлайн зустріч з випускниками шкіл в.о. завідувача кафедри екології агросфери та екологічного контролю доцент Олена Наумовська. Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення, як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі, якій буде присвячено життя. Наскільки він буде вдалим, залежить, власне, ступінь самореалізації людини. Впродовж минулих років і поточного навчального року колективом кафедри екології агросфери та екологічного контролю активно проводиться робота щодо популяризації спеціальностей, підготовку яких здійснює Національний університет біоресурсів і природокористування України. І це стосується, не лише спеціальності 101 Екологія, підготовку якої забезпечує кафедра. В результаті проведення профорієнтаційної роботи на кафедрі вже є база тих освітніх закладів, з якими ми співпрацюємо на постійній основі. Однак, ми не вважаємо, що цей список є остаточним і в процесі роботи залучаємо нові школи та нових учнів. Співпраця з вчителями дає змогу спланувати і приймати участь у підготовці учнівських науково-дослідних робіт, які виконуються через виконання конкурсних науково-дослідних робіт Малої академії наук.

         Викладачі кафедри екології агросфери та екологічного контролю проводили он-лайн зустрічі протягом січня та лютого місяців із випускниками шкіл із подальшим залученням до Олімпіади для вступу в університет на базі таких освітніх закладів : СЗШ №108 м. Київ, ЗОШ №6 м. Прилуки, Гімназія №179 м. Київ, Бориспільське районне управління освіти, м. Бориспіль, Рогозівська ЗОШ, с. Рогозів, Бориспільського району Київської області, Бобровицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Бобровицької міської ради Бобровицького району Чернігівської області, Голосіївський ліцей №241 м. Києва, Школа І-ІІІ ступенів №236 м. Києва, Школа І-ІІІ ступенів №269 м. Києва, Прилуцька гімназія №1 ім. Георгія Вороного Прилуцької міської ради Чернігівської області, Лубенський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №4 Полтавської області, Еколого-природничий ліцей №116 міста Києва, Школа І-ІІІ ступенів №8 Оболонського району м. Києва, Чернігівська загальноосвітня школа І-III ступенів №24 Чернігівської області, Бахмацька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1  Чернігівської області, Сквирський академічний ліцей №2. м. Сквира, Київської області, Броварська спеціалізована школа №5 ім. Василя Стуса, м. Бровари, Київської області, Броварська спеціалізована школа I-III ступенів №7, м. Бровари, Київської області, Барська загальноосвітня школа I-III ступенів №4, м. Бар, Вінницької області, Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №258 м. Києва, ЗОШ I-III ступенів №2, м. Переяслав-Хмельницький, Київської області, Броварський навчально-виховний комплекс, Івківська ЗОШ, с. Івківці, Чернігівської області.

На онлайн зустрічі зі школярами, вчителями та батьками учнів доцент Олена Наумовська зауважила про місце фахівця-еколога в системі екологічного державного контролю, роль екології, як науки в природоохоронній діяльності, майбутні можливості реалізації своїх професійних знань на практиці.

         Про проведення наукових заходів на кафедрі та культурно виховну роботу в університеті виступила доцент Світлана Паламарчук. Кафедра екології агросфери та екологічного контролю організовує вебінари, всеукраїнські та міжнародні конференції, культурно-просвітницькі заходи з питань проведення комплексних досліджень, які направлені на оцінку антропогенного впливу на склад природного середовища, на розробку заходів по зменшенню техногенного навантаження, покращення якості природного середовища.

 

В НУБіП України проводиться багато заходів для широкого залучення студентів до гуртків художньої самодіяльності, участі їх у мистецьких конкурсах та олімпіадах, організації змістовного культурного дозвілля молоді, що сприяє формуванні у молоді високої естетичної та духовної культури.

         Доцент Юлія Рибалко коротко й ґрунтовно розповіла про нову освітню стратегію факультету (навчання за кордоном, потужні міжнародні зв’язки, подвійні дипломи, переваги обраного фаху), про те, що НУБіП України на сьогодні безпосередньо бере участь у більш, ніж 50 міжнародних проектах і програмах, що дає можливість студентам проходити міжнародне стажування. 

Під час зустрічі доцент Сергій Павлюк ознайомив учнів з питаннями фізичної культури і спорту на факультеті та в університеті і наголосив, що формування здорового способу життя студентів, має бути основним атрибутом їх дозвілля. І звернув увагу на те, чим більше студенти будуть пов’язані з навколишнім світом, чим більш активну та багатогранну участь будуть приймати в громадському житті факультету, університету, тим змістовніший буде їх духовний світ та вищий культурний рівень.

Учні та батьки виявили жвавий інтерес до факультету та університету, поставили запитання, зокрема щодо працевлаштування випускників вишу, стипендіального фонду, умов оплати за навчання та проживання в гуртожитках, студентського дозвілля, міжнародного навчального та практичного стажування.

Викладачі кафедри екології агросфери та екологічного контролю вдячні за онлайн-візит батькам та учням і вчителям шкіл і зацікавленість у вступі до великої, дружньої родини факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Упевнені, що кожен із них розпочне свій шлях до професійного успіху саме в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

 

 

В.о. завідувача кафедрою екології агросфери

та екологічного контролю, доцент Наумовська О.І.,

 

доцент, відповідальна за профорієнтаційну роботу

на кафедрі  Паламарчук С.П.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook