Абітурієнти обирають спеціальність 121 Інженерія програмного забезпечення

21 березня 2021 року

 20 березня 2021 року пройшов День відкритих дверей ВСП "РФК НУБІП України". З вітальним словом до присутніх звернулися в.о. директора коледжу Ярослав Корсун, відповідальний секретар приймальної комісії Олег Качановський та заступник директора з навчальної роботи Василь Царук.

Ярослав Петрович розповів про традиції та звичаї закладу, якому понад 60 років, про потужну матеріально-технічну базу коледжу, про сильний викладацький колектив, до складу якого входять не тільки педагогічні, а й науково-педагогічні працівники. Олег Ігорович представив особливості вступу на основі базової та повної загальної середньої освіти. Після чого батьки розійшлися по аудиторіях для зустрічі із завідувачами відділень.

Завідувач відділення Ірина Якимчук розповіла про 20 річну історію підготовки фахівців за спеціалністю 121 Інженерія програмного забезпечення, про постійне оновлення комп'ютерів, на яких готують фахових молодших бакалаврів, молодших спеціалістів та бакалаврів, про акредитацію ОКР "Молодший спеціаліст" та ОС "Бакалавр". Також Ірина Олександрівна озвучила специфіку навчання за спеціальністю 121 та про перспективи працевлаштування за фахом з галузі 12 "Інформаційні технології". Понад 50 абітурієнтів та їх батьків цікавилися термінами навчання, кількістю державних місць для здобування освіти у коледжі, вартістю навчання.

Не менш важливою була інформація про можливість навчання у столичному базовому університеті, зокрема на факультеті інформаційних технологій НУБіП України, куди останнім часом вступають на бюджетну форму навчання не тільки після четвертого курсу, а й після другого, коли отримують свідоцтво про повну загальну середню освіту. Про навчання у НУБіП розказала Вікторія Артемчук, яка є випускницею цього університету, а тепер викладачем відділення програмування.

Не менш цікавою стала екскурсія у комп'ютерні кабінети коледжу, де гості переконалися, що матеріально-технічна база спеціальності є потужною. 294 комп'ютери забезпечують організацію та проведення освітнього процесу усього коледжу, а обслуговують та підтримують у належному стані  всю техніку інженери коледжу Євгеній Масталярчук та Сергій Кондюк. У ході екскурсії голова циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін Оксана Куделя розказала про 15 викладачів, які входять до складу комісії та надають висококваліфіковані знання, допомагають засвоїти практичну сторону програмування. Завідувач комп'ютерно-інформаційного центру Василь Панасюк розкрив сторону технічного забезпечення навчального процесу та доступ до мережі Інтернет у межах закладу. Джерелом інформування для абітурієнтів є вебресурс коледжу, адмініструванням якого займається Павло Стрик і який позаурочно вчить студентів комп'ютерної графіки та дизайну, що не менш цікавить студентів-програмістів.

Важливим є те, що усі викладачі, які проводили День відкритих дверей на відділенні програмування є випускниками цього відділення, а тому добре знають коледж зі сторони студентів та розуміють їх інтереси та потреби. Тому абітурієнти роблять правильний вибір, який дозволить їм стати фахівцями з програмування та принести користь ІТ компаніям міста Рівне, які співпрацюють з коледжем через громадську організацію ІТ кластер Рівного.

Ірина Якимчук


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook