УЛЬТРАЗВУКОВІ СИСТЕМИ ДІАГНОСТИКИ В ІХТІОЛОГІІ

22 березня 2021 року

     Сучасні методи досліджень в іхтіології передбачають неінвазивне (безконтактне) дослідження організму риби за допомогою ультразвукових хвиль. З метою освоєння найсучасніших іхтіологічних методів досліджень в.о. завідувача кафедри гідробіології та іхтіології Наталія Рудик-Леуська пройшла комерційні курси УЗ-діагностики тварин на базі навчально-науково-виробничого Клінічного центру «Ветмедсервіс» НУБіП України. Курси проводив на високому рівні лектор Костянтин Голєв. Цікавою була теоретична частина, а практику здійснювали на сучасному приладі УЗД марки ESAOTE MyLab 40.

      Дані курси є важливою складовою для рибної галузі, особливо для цінних та зникаючих видів риб у яких статевий диморфізм виражений слабо. Також УЗ-діагностику можна використати для виявлення паразитів. Будемо вдосконалюватися та ділитися своїми знаннями з студентами, за ними майбутнє.

 

      По завершенню курсів всім учасникам було вручено сертифікат. Дякуємо завідувачу ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс» В'ячеславу Соломону за можливість пройти навчання з освоєння методів УЗ-діагностики.

Меланія Хижняк,
доцент кафедри гідробіології та іхтіології
НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook