Ректорат: контроль за якістю дистанційного навчання та підготовка до постковідного періоду

22 березня 2021 року
     22 березня під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату.

 

  

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша спинився на санітарно-епідеміологічній обстановці в університеті, переході на дистанційне навчання, інформував про стан готовності до проведення університетської олімпіади: за тиждень число бажаючих взяти у ній участь зросло майже на 300 осіб і склало 1838 учасників.

  

     Про новий міжнародний проєкт з німецькими партнерами – створення потужного технологічного центру говорив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Він також спинився на готовності навчально-дослідних господарств університету до посівної, оцінці стану посівів у НДГ.

  

     Про поточну роботу своїх підрозділів інформували учений секретар Оксана Барановська, директор студентського містечка Сергій Стецюк, головний лікар оздоровчого центру В’ячеслав Крупка, директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський, начальник служби охорони Василь Моісеєв, а також головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, начальник навчального відділу Віктор Шевчук, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, головний інженер Олег Самсонюк, голова профспілки студентів і аспірантів Олексій Мельник, голова Студентської організації Дмитро Кушпій.

     Голова профкому Ростислав Тарасенко проінформував про чергове засідання профкому, на яке було запрошено проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку і представників планово-фінансового відділу: спільно обговорювали зауваження Державної аудиторської служби України щодо призупинення надбавок працівникам університету за почесні звання «Заслужений працівник НУБіП», «Заслужений науково-педагогічний (педагогічний) працівник НУБіП», «Заслужений науковий працівник НУБіП» і «Заслужений професор НУБіП». Незважаючи на те, що адміністрація, керуючись нормативно-правовими документами мала усі підстави на здійснення таких виплат, обставини змушують прийняти відповідні рішення про їх тимчасове призупинення, оскільки постановою КМУ та наказом МОН, що регулюють оплату праці в бюджетних установах, такі виплати не визначені. Однак, у ході засідання профкому були обговорені можливі шляхи щодо повернення цих виплат, а також тимчасові альтернативні кроки щодо стимулювання такої категорії працівників університету.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко вкотре наголосив на необхідності тримати ситуацію із захворюванням на коронавірус – і у підрозділах, і в університеті загалом – під постійним контролем. З рахуванням того, що у світі вже зараз активно говорять про постковідний період, слід вже зараз визначатися, що і як робитимемо в університеті – і пропозиції з цього приводу повинен підготувати Сергій Кваша.

     Очільник університету дав і ряд інших доручень. Сергію Кваші і Віктору Шевчуку – контролювати перебіг дистанційного навчання і рівень знань студентів, Сергію Стецюку – ситуацію в гуртожитках (незалежно від того, триває навчальний процес очно чи ні) і за потреби забезпечувати оперативне реагування, Сергію Кваші, Геннадію Ржевському і Віктору Шевчуку – активізувати профорієнтаційну роботу, Олегу Самсонюку – приступити до облаштування місць громадського користування у ботсаду, Володимиру Отченашку – тримати в полі зору оновлення лабораторії біотехнологій і клітинної інженерії, Вадиму Ткачуку – розробити програму економії коштів, інформувати про мобілізацію коштів до фонду будівництва нового спорткомплексу.
     Станіслав Ніколаєнко також торкнуся святкування 123-ї річниці університету, для відзначення якої слід підготувати відповідний план з надходженням інформації з усіх факультетів та ННІ, вступу до магістратури тощо.

     На ректораті розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook