Міжвузівська студентсько-учнівська науково-практична конференція «Поки жива мова в устах народу, до того часу живий і народ»

22 лютого 2021 року

 В рамках тижня комісії соціально-гуманітарних дисциплін, який розпочався 22 лютого, відбулася Міжвузівська студентсько-учнівська науково-практична конференція «Поки жива мова в устах народу, до того часу живий і народ», приурочена до Міжнародного дня рідної мови.

Під час роботи конференції студенти розкрили актуальні питання мовної політики та культури в Україні, визначили й проаналізували сучасні виклики мовної освіти, з’ясували методики розв’язання окремих проблем та окреслили шляхи популяризації української мови серед молоді.

Усі учасники конференції погодилися зі словами, що були сказані у підсумку спільної роботи. Людина інтелектуальна, свідома мусить розуміти, що знання мови дає їй нові можливості. Рідними можуть бути і дві мови — мова рідної матері й мова рідної держави, а тим більше як вони є спорідненими, одного кореня. Модератори конференції звернулися до студентів із проханням усвідомити, що вони, сучасна молодь, — нова генерація українців, котра здатна змінити країну, і для цього необхідна повага до мови як державницького атрибуту.

 

Наталія Суліменко, викладач

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook