Співпраця з роботодавцями у підготовці майбутніх фахівців для галузі птахівництва

22 березня 2021 року

    Підготовка висококваліфікованих кадрів для птахівничої галузі передбачає впровадження у навчальний процес різних форм організації професійного навчання, які базуються на узгодженій взаємодії освітньої і виробничої сфер підготовки фахівців. Одним з важливих місточків щодо поєднання навчального процесу з виробництвом на кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві є долучення фахівців з виробництва до викладання окремих тем з технологічних дисциплін.

     Так, для студентів 2 курсу СТН лекцію на тему «Технологія виробництва м’яса курчат-бройлерів» прочитав заступник директора з питань виробництва ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Ладохін Сергій Вікторович.

       Лектор розповів, що їхнє підприємство входить до складу Агроіндустріального холдингу МХП, який є одним зі світових лідерів аграрного ринку у сфері птахівництва. ПрАТ «Миронівська птахофабрика» розташована у м. Канів Черкаської області. Працює господарство за моделлю замкнутого циклу, забезпечуючи виробництво від добового молодняку до первинної переробки курчат-бройлерів. На даний час до складу підприємства входять інкубаторно-птахівнича станція потужністю 214 млн яєць на рік; 27 виробничих дільниць із 432 пташниками; комплекс з переробки курчат-бройлерів на дві забійні лінії та очисні споруди. Племінним матеріалом для виробництва м’яса курчат-бройлерів служать кроси «Кобб-500» і «Росс-308». Детально доповідач зупинився на питаннях технології вирощування птиці, зокрема, підготовку пташників, посадку добових курчат, створення мікроклімату, освітлення та годівлю.

         У кінці лекції Сергій Вікторович залишив трошки часу на запитання-відповіді.

    І тут студенти проявили свою активність, «засипаючи» запитаннями, у яких цікавилися сучасними технологічними нормативами щодо екологічних питань та гуманного ставлення до птиці в умовах виробництва, умовами праці тощо.

    Також студенти цікавились можливістю проходження виробничої практики у ПрАТ «Миронівська птахофабрика». На це Сергій Вікторович відповів, що у їхньому господарстві, як і в цілому в МХП, постійно працюють над пошуком нових перспективних працівників. У контексті цього важливо відзначити, що підприємство зацікавлено не лише у досвідчених професіоналах, а й молодих фахівцях, які хочуть реалізуватись та досягати успіхів у своїй професії. З цією метою МХП активно взаємодіє із профільними навчальними закладами та бере участь у різноманітних профорієнтаційних заходах.

    Проведений захід підтверджує необхідність та високу цінність співпраці молоді з фахівцями-практиками. Щиро дякуємо шановному Сергію Вікторовичу за змістовну та цікаву лекцію! Сподіваємося на подальшу співпрацю.


Вікторія Молдовану, студентка 2 курсу
скороченого терміну навчання
Світлана Базиволяк, доцент
кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook