Відповідально ставимося до свого здоровя

21 березня 2021 року
Гуртожиток № 3

 

20 березня 2021 року, біля 3 гуртожитку НУБіП України відбулися позачергові збори студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, кураторів та адміністрації факультету. Основним питанням було запровадження карантину у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації, внесенню змін у навчальний процес та проведення виховної, розяснювальної роботи в гуртожитку.

Заступник декана факультету Анна Дащенко, куратор Тетяна Чернега, виховатедь гуртожитку Віталіна Богославець при спілкуванні зі студентами закцентувала увагу на зростанні захворюваності, та відповідального ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих. Знати про коронавірус якомога більше – означає захистити від захворювання і себе, і своїх близьких.

Важливо знати, що вірус НЕ циркулює в повітрі (краплі, які людина видихає під час чхання або кашлю містять вірус), а зберігається на поверхнях, тому, основними заходами для захисту від коронавірусної інфекції є:

1.            Уникати тісного контакту з тими, хто має симптоми ГРВІ (відстань менше, ніж 1 метр).

2.            Часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфекційними засобами.

3.            Не торкатись обличчя (очі, ніс, рот) немитими руками.

4.            Дотримуватись заходів респіраторної гігієни (під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викинути серветку та вимити руки).

5.            Дезинфікувати поверхні, ручки дверей і т.п.

6.            Дбати про себе: збалансовано харчуйтесь, пити достатню кількість рідини, дотримуватись режиму сну, провітрювати та зволожувати приміщення (не бійтеся – вірус НЕ здатен переміщуватись на далекі відстані!).

7.            Не споживати сирі чи недостатньо термічно оброблені продукти тваринного походження.

Специфічних клінічних ознак, які б допомогли одразу запідозрити у пацієнта коронавірусну інфекцію COVID-19  не існує. А тому, необхідно звертати увагу на наступні симптоми, що типові і для інших ГРВІ: гарячку, головний біль, сухий кашель, утруднене дихання, іноді – біль в горлі, діарея або кон'юнктивіт. У більшості людей (> 80%) хвороба перебігає у вигляді легкого або середньо-тяжкого ступеню тяжкості.  Особливо вразливою групою є люди похилого віку та із супутньою хронічною патологією (захворювання легенів, серця, ниркова недостатність, імуноскомпроментовані стани, автоімунна патологія та ін. ).

 

 

 

 

Анна Дащенко

заступник декана факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook