Доцент Михальська Віта прочитала відкриту лекцію на тему "Гігієнічні вимоги до води та напування тварин"

15 березня 2021, 18:48

“… Вода, ти не маєш ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуються, не знаючи, що ти є. Неможна сказати, що ти необхідна для життя: ти – саме життя. Ти наповнюєш нас радістю, яку неможливо пояснити нашими почуттями. З тобою повертаються до нас вже втрачені сили. Завдяки тобі в нас знову оживають бурхливі джерела нашого серця. Ти найбільше багатство на світі…”

Антуан де Сент-Екзюпері (книга «Планета людей»)

З таких слів розпочалась відкрита лекція з дисципліни «Гігієна тварин», яку 15 березня 2021 року провела доцент кафедри ветеринарної гігієни ім.професора А.К.Скороходька, кандидат ветеринарних наук Михальська Віта Михайлівна для здобувачів вищої освіти 11 групи 3 курсу факультету ветеринарної медицини, спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза» з використанням платформи Zoom.

Тема лекції «Гігієнічні вимоги до води та напування тварин» включала в себе наступні питання: значення води для організму, джерела води та їх характеристика, властивості води, методи очистки, покращення та знезараження води, напування тварин та вимоги до обладнання.

На лекції студенти дізнались, які джерела водопостачання можна використовувати в тваринництві, ознайомились з нормативними документами, що регламентують якість води в Україні, які показники визначають в лабораторії при дослідженні води, які напувалки використовують для тварин та їх переваги і недоліки.

   

На лекції були присутні науково-педагогічні працівники кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька: проф. Засєкін Д.А., доц. Таран Т.В., доц. Поляковський В.М., доц. Кос'янчук Н.І., доц. Галабурда М.А., асистент Гриб Ю.В. та відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Н.І. Явка студентів склала 90%.
Присутні на лекції відзначили, що лекційний матеріал сучасний та цікавий, викладач пов’язував дану лекцію з попереднім навчальним матеріалом, відмічена логічна послідовність викладання матеріалу. За результатами анкетування було відзначено, що лекцію прочитано на високому рівні.

 

доцент Тетяна Таран

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook