Кураторська година онлайн

15 березня 2021 року
м. Київ

 

Вже рік наша країна та увесь світ живе в умовах карантину – обмеженого спілкування, дистанційної роботи та навчання. Згідно графіку освітнього процесу НУБіП України у другому семестрі студенти 2 курсу навчаються дистанційно до 27 березня. Тому і зустріч кураторів із студентами – теж дистанційна.

Доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса Тетяна Антонюк провела онлайн-зустріч із студентами 2 курсу 2 групи. Зустріч була присвячена організації навчального процесу, дотримання протиепідемічних заходів та правил респіраторної гігієни в умовах пандемії COVID-19, дозвіллі студентів вдома тощо. Окрім навчання студенти активно приймають участь у різних заходах у своїх регіонах. Так, Катерина Петренчук зайняла друге місце в І етапі обласного конкурсу читців-аматорів "Кобзарева струна не вмирає", присвяченому пам'яті Тараса Шевченка, яке проводило управління освіти, культури, молоді та спорту Костопільської міської ради. Кириленко Євген та Ященко Дмитро навчаються в автошколі, Богдан Бодун із сім’єю є учасником художньої самодіяльності Хорошеозерського будинку культури.  

Також студенти разом із викладачем завітали віртуально до музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького – одному з найбільших музеїв просто неба у Європі (м. Львів). Тут відтворено понад 100 пам’яток народної архітектури, кожен з яких є унікальним як із погляду зацікавленого фахівця, так і візитера, який хоче ближче пізнати матеріальну та духовну культуру українців. Мандруючи Музеєм, відвідувач потрапляє у своєрідні мікросела із садибами, господарсько-виробничими об’єктами (олійнею, тартаком, пасікою, сукновальнею та ін.), сакральними спорудами (церквами, каплицями), колекція яких, до речі, є найбільшою з-поміж усіх світових.

У Музеї кожен зможе здійснити мандрівку як у часі – а заглибиться він, щонайменше, у двохсотлітню історію побутування українців, так і в просторі – всього лиш за кілька годин легким ходом «обійде» майже всю Західну Україну, побуває й на рівнині, й полонині і навіть на гірських рельєфах, ознайомиться із особливостями етнографічних регіонів чи історико-етнографічних груп: Бойківщини, Лемківщини, Гуцульщини, Буковини, Покуття, Поділля, Закарпаття, Львівщини.

Сподіваємося, що наступна зустріч і відвідування визначних пам’яток пройде у звичному режимі.

 

Тетяна Антонюк

доцент кафедри технологій виробництва
молока та м’яса


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook