Всесвітній день енергоефективності

15 березня 2021 року

 

1Щорічно в перший тиждень березня відзначають Всесвітній день енергоефективності. Метою таких заходів є покращення обізнаності про раціональне використання енергії.

В всьому світі питання енергозбереження стає все більш актуальним. Це не лише економічна вигода для споживачів, але і зменшення навантаження на електричні мережі.

23

Саме тому викладачка циклової комісії природничих дисциплін Галина Паньків разом з студентами групи Е-11М провели виховний захід присвячений цьому дню.

Енергозбереження знаходиться на вершині сталої енергетичної ієрархії.

На відміну від енергозбереження (заощадження, збереження енергії), головним чином спрямованого на зменшення енергоспоживання, енергоефективність (корисність енергоспоживання) – корисне (ефективне) витрачання енергії.

Для населення – це значне скорочення комунальних витрат, для країни – економія ресурсів, підвищення продуктивності промисловості і конкурентноздатності, для навколишнього середовища – обмеження викиду парникових газів в атмосферу, для енергетичних компаній – зниження витрат на паливо і необґрунтованих витрат на будівництво.

Енергозбереження стосується організаційних, правових, виробничих, наукових, економічних, технічних та інших напрямів. Це важлива державна задача зі збереження ресурсів, яка дасть змогу відкласти вичерпання паливно-енергетичних ресурсів; країнам, що мають обмежені їх запаси, зменшити імпорт; зменшити собівартість продукції, що виробляється, і тим збільшити її конкурентоспроможність. Заощаджені на енергозбереженні кошти можна спрямувати на соціальний розвиток, охорону природи, розвиток інфраструктури тощо.

Галина ПАНЬКІВ,
викладачка циклової комісії природничих дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook