Студент ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Роман Марченко - переможець відкритого чемпіонату м. Києва та Київської області з гирьового спорту

11 березня 2021 року

Нещодавно у спорткомплексі Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся відкритий чемпіонат м. Києва і Київської області з гирьового спорту.

Перше місце у ваговій категорії + 68 кг посів студент ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України Роман Марченко. Роман лише рік займається цим видом спорту, але вже встиг виконати норматив кандидата у майстри спорту України з гирьового спорту.

 

 

На емоційній хвилі успіху вдалося поспілкуватися з новоспеченим чемпіоном і взяти невеличке інтерв’ю.

  • Романе, а чому саме гирьовий спорт?
  • Саме цей вид спорту загартовує характер, тіло та дух чоловіка. Головне віднестись до цього з душею та відповідальністю. Гирьовий тренінг є кращим способом для розвитку функціональної сили. Займаючись, я відчув не тільки покращення фізичного стану, а й зростання мотивації до занять творчістю, глибше занурюватись у навчальний процес.
  • У чому, на твій погляд, секрет успіху?
  • Секрету тут не має. Ключовими складовими успіху безумовно є праця та… трішки таланту. За весь підготовчий період я не пропустив жодного тренування. Важливим також є підтримка та фахові настанови тренера. Під керівництвом досвідченого тренера Віталія Андріяша можна досягти успіхів і за такий короткий час. Дуже йому вдячний.
  • В чому особливість цього виду спорту?
  • По-перше він гартує дух! По-друге, важливо інколи перемагати самого себе, долаючи втому і якісь життєві труднощі. По-третє, додаткова самоорганізація для успішного навчання та дозвілля з друзями.
  • За законами журналістського жанру хочу запитати про подальші плани…
  • Зараз я активно готуюсь до чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів, що відбудеться в кінці березня у м. Житомирі. Дуже хочу посісти і там призове місце.

Тож, дякуючи Роману Марченку за приємну розмову, хочу побажати йому великих майбутніх перемог, здійснення мрій та планів!

Розмову вела Лілія Мартинюк,
координатор з організації студентського дозвілля
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook