ГУМАНІТАРІЇВ ЗАПРОСИВ ДО СПІВПРАЦІ УКРАЇНСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ЦЕНТР «МОЛОДА ГВАРДІЯ»

5 березня 2021 року

 ГУМАНІТАРІЇВ ЗАПРОСИВ ДО СПІВПРАЦІ
УКРАЇНСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ЦЕНТР «МОЛОДА ГВАРДІЯ»

       Ось уже близько ста років майже у середмісті Одеси, на березі Чорного моря дзвенить дитячим сміхом і голосисто щебече неймовірно цікава «країна». Ще 4 липня 1923 року газета «Известия Одесского губисполкома» повідомляла «На віддаленні від запилених міських вулиць за Жеваховою горою на Лузанівському березі розкинувся «Сонячний табір» – санаторій для дітей, що схильні до туберкульозу… нині тут живуть 100 дітей сиріт від 6 до 14 років… 1 липня відбулося офіційне відкриття санаторію». Сьогодні це Український дитячий центр «Молода гвардія», державний заклад, у якому функціонують три табори відпочинку та оздоровлення дітей – «Сонячний», «Зоряний» і «Прибережний»,  котрі реалізовують єдину програму оздоровчих тематичних змін і протягом року приймають понад 11 тисяч дітей зі всіх областей України, свій кіноконцертний зал, літня естрада, будинок творчості, бібліотека, спортивні майданчики, стадіон, школа, пляж. Відрадно, що уже кілька років поспіль « Молода гвардія» тісно співпрацює з Національним університетом біоресурсів і природокористування України і запрошує наших студентів на практику та офіційне працевлаштування. Ось і зараз, напередодні весняної зміни, відбулася онлайн-зустріч представників Центру зі студентами спеціальності « Соціальна робота». Керівниця сектора маркетингу та зв'язків «Молодої гвардії» Тамара Капицяпредставила студентам учасників зустрічі з боку ДЦ, охарактеризувала загальні можливості  і перспективи співпраці НУБіП і «Молодої гвардії» і запросила усіх до діалогу. 

 
 
 
         А діалог насправді виявився цікавим і плідним, адже робота в «Молодій гвардії» - це і навчання, і неоціненний досвід. Саме про це говорив методист науково-методичного відділу Андрій Юрченко, який запевнив, що у ДЦ можна навчитися психологічній підтримці дітей, отримати практику комплексної підготовки та реалізації дозвіллєвих, освітньо-виховних та спортивно-оздоровчих заходів, взяти участь у конкурсах фахової майстерності, зрозуміти, чи правильно обрав професію, утвердитися у ній і фахово зростати. Доповнили Андрія Володимировича директорка табору «Зоряний» Любомира Аністратова і директорка табору «Сонячний» Віра Морозова.  Із захопленням вони закцентували увагу на різноманітності проєктів, до   яких можна залучитися, працюючи у таборах ( «Здоровим бути модно»,  «Дитячий Парламент»,  «Спорт для всіх», «Кожна дитина талановита»,  «Мій Всесвіт» та ін.), наголосили на тому, що частиною діяльності дитячого центру  є гуртки, клуби, студії, творчі майстерні («Простір літер», «Казковий світ», «LegoLand», «Happy English» «English Club», «Етнолялька», «Паперові витівки», «Диво-бісер», "Ігровий майстер», «Амплуа», «Стилістика»), які працюють щодня і цілорічно для того, щоб кожна дитина могла обрати для себе цікаве заняття, навчитися абсолютно новому чи вдосконалювати свою майстерність, займаючись протягом відпочинку у таборі улюбленою справою.
 
 
 
 
         Найжвавішим діалог став після виступу заступника генерального директора «Молодої гвардії» з виховної роботи Василя Безденя.  У його словах відчувалася безмежна любов до справи, якій він присвятив своє життя, і до рідного дому – «Молодої гвардії» . Василь Максимович доповнив  інформацію колег, а ще розповів про справи не менш потрібні, - умови офіційного працевлаштування, проживання, харчування, оплати праці.
 
 
 
 
         Час зустрічі збіг непомітно швидко, а студенти ще довго обговорювали її з організаторами - завідувачем кафедри соціальної роботи та реабілітації Іриною Сопівник та старшим викладачем кафедри Оленою Варавою. А пишу про це тому, що горда з того, що колись мала честь вписати свій рядочок в історію «Молодої гвардії» і донині згадую неповторні зими, сонячні літа в молодогвардійській родині. Впевнена: нашим студентам також варто використати можливість практики і роботи у ній. Можливо, це чиясь доля, як доля тих людей, які були з ними на зустрічі.
 
Ірина Майданюк,
 завідувач кафедри культурології 
        
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook