Міжнародна практика у закладах готельно-ресторанної галузі з романтичним настроєм «Тарантелли»

5 березня 2021 року

 

     Практика для студентів – невід’ємна частина навчального процесу для підготовки спеціалістів в закладах вищої освіти. Отож, в 2021 році студенти НУБіП України факультету Харчових технологій та управління якістю продукції АПК зможуть пройти літню практику у закладах готельно-ресторанної галузі південної Італії, регіон Апулія.

   3 березня, в стінах НУБіП України, представники «Асоціації UCM Italy» запропонували нашим студентам здобути практичну підготовку і провести курс навчання з таких професій: кухар, офіціант, піцайоло, бармен, фахівець з туризму за програмою «Культура італійської кухні». Організаторами даного проекту EUROEST є президент асоціації UCM-Italy Пауло Брешіа і головою асоціації Оленою Герасименко.

    Практика триває 3 місяці – з початку червня до початку вересня. Студенти запрошуються на практику у зіркові готелі, ресторани, кафе, піцерії. Ресторанні заклади різноманітного направлення від приготування морепродуктів, м'яса до різноманітних, паст, коктейлів і багато іншого. Згідно графіку, студенти мають проходити її шість днів на тиждень по десять годин в день.

    Також асоціація зобов’язалася платити стипендію, а для осіб, які знають італійську мову або  мають певні технічні навички з перелічених вище професій – підвищену. Окрім того, студенти не мають оплачувати харчування, проживання, транспорт, що є досить позитивним моментом.

     Студенти ознайомляться з особливостями італійської кухні, яка є однією із найвідоміших кухонь світу. Таку популярність вона здобула завдяки різноманітності і неповторності страв.

     На заході згадали і про те, що в Італії є багато приватних ресторанів та кафе. Їхні власники приймають практикантів наче рідних дітей.

      Учасники практики також за власним бажанням можуть ходити на екскурсії та пізнавати цікаві місця Італії у свій вільний час.

     Підводячи підсумок, можна з впевненістю сказати, що студенти, які були присутні на сьогоднішній зустрічі отримали позитивні емоції,  натхнення і  бажання дізнаватися щось нове, адже не щодня випадає можливість здобути практичний досвід з цікавих професій у загадковій країні під назвою Італія.

Олена Очколяс, відповідальна по міжнародній

діяльності факультету, доцент

Кристина Прилипко,

магістр факультету 2019-2020 рр.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook